Kierrätyskeskukset hämmentävät: Työvoima ja tavarat ilmaista – hinnat pilvissä

Keisarin uusista vaatteista on käyty keskustelua vantaalaisessa someryhmässä.

Kaikki lähti siitä, kun muuan ihmettelijä päivitteli kierrätyskeskusten hintoja nykypäivänä.

-Olimme etsimässä tyttärelleni pientä ruokapöytää ja kahta tuolia kierrätyskeskuksessa. No olihan siellä kaikenlaista mööpeliä, mutta ei hakemaamme… No katselimme sitten astioita ym., ja siinä se ihmetyksen aihe olikin, ne HINNAT! Mööpelit ei niinkään, mutta muu, esim. joku vanha kippo, siisti kyllä, mutta 5e ! Sama linja jatkui esineestä toiseen… Mitä on tapahtumassa vanhalle hyvälle kierrätyskeskukselle? Sana ”kierrätys” pitäisi olla tämän paikan ”henki”.

Moni muukin on tehnyt kierrätyskeskuksissa saman huomion. Koska kierrätys on muotia, siihen on laitettu hintalappuun ”muotilisä”.

-Mikäpä kannattavampaa businesta. Tavarat saadaan lahjoituksina ja työntekijät varmaan kuntouttavan työtoiminnan kautta, jolloin eivät maksa mitään.

Muuan haluaa herätellä toistakin laitaa keskusteluun. Arvokkaita lahjoituksia ei juuri keskuksissa näy. Hän ilmeisesti vihjaa, että työntekijän perkaavat parhaat päältä.

-Mä en ymmärrä kyseistä toimintaa ollenkaan. Ilmaseks ihmiset tuo ja sit ne pyytää hirmu summia ilmaiseksi saaduista tavaroista, kommentoi muuan.

Eräs tuumii, että paikat taitavat heittää ennemmin tavaraa roskiin kuin myyvät halvalla. Erään mielestä sana ”kierrätys” pitäisi nykyään poistaa:

-Kun porukka ostaa uutta halvemmalla kaupasta. Ja ihan surkeata tavaraa on nykyisin myynnissä. Lajittelupuolella laitetaan varmaan paremmat tuotteet sivuun. Ottavat itselleen paremmat.

Keskustelu jatkuu mielenkiintoisena.

Aiheet: