Kimmo löysi rappukäytävästä ”aarteen”: ”Hyvä mieli tuli, rahallisestikin!”

Kimmon kertomus julkaistiin vanhempainryhmässä Facebookissa.

10.01.2024

Kimmo kertoo sattumuksestaan äideille ja isille suunnatussa vanhempainryhmässä Facebookissa.

Hän oli sattunut löytämään pari päivää sitten lompakon kerrostalon rappukäytävän tasanteelta.

Kimmo tutki löytöään roskanvientireissulta päästyään kotona kaikessa rauhassa. Lompakossa oli viisi sileää satasen seteliä. Luonnollisesti siellä oli myös henkilötietoja osoittavia dokumentteja.

-Näin heti, että se oli tässä meidän talossa asuvan vanhemman herran lompakko. Päätin että vienpä sen sitten hänelle, mitäs siinä sen kummempaa, Kimmo selvittää.

Vanhempi mies oli juuri ehtinyt huomata lompuukinsa kadonneen ja oli syystäkin hieman tolaltaan. Hän kiitteli Kimmoa vuolain sanoin, keitti kahvit ja vaati, että hän saa maksaa löytöpalkkion Kimmolle. Kimmo ei suostunut ottamaan löytöpalkkiota vastaan, mutta vanhus selitti, että se on vähintä mitä hän voi odottaa. Hän kertoi käyvänsä nostamassa rahaa kerran kuussa, ja jos rahat olisivat kadonneet, se olisi 500 euron menetys. Nyt hän maksaa mielellään 100 euron löytöpalkkion Kimmolle.

Kimmo ei olisi edelleenkään ottanut summaa vastaan, mutta kun vanhus vaati, vaati ja vaati, sopuun päästiin.

-Hyvä mieli jäi vanhan herran puolesta siitä, että satuin osumaan paikalle. Kyllähän tässä talossakin on kaikenlaista kulkijaa, Kimmo toteaa päivityksensä lopuksi.

Lisää luettavaa