Kohta tulee kesä – pieni baarinpitäjä vastaa: Tämä asiakas saa karvat pystyyn!

Millainen ravintola-asiakas saa maaseudulla ravintolaa pitävän ravintoloitsijan niskakarvat nousemaan, aina ja jatkuvasti? Como otti selvää.

Länsi-Suomessa kuppilaa muutaman vuoden pitänyt omistaja ei halua tässä yhteydessä ymmärrettävistä syistä nimeään julkisuuteen, mutta suostuu lausumaan mielipiteensä.

-Raivostuttavin asiakastyyppi kesäisin täällä maalla on kaupungista tuleva ja sisään euroopanomistajana astuva kaikkitietävyys, ravintoloitsija sanoo.

-Voi hyvin olla, että kyseinen henkilö on muuttanut tästä pitäjästä vuosi sitten maalikylään, mutta nyt kun tullaan, niin on jo murre muuttunut ja käytös sen myötä. Sitä ollaan niin kaupunkilaista, niin kaupunkilaista.

Miten tämä sitten näkyy ravintoloitsijan arjessa?

-Kaiken kaikkiaan ylimielisenä käytöksenä. Kesälomalainen voi esimerkiksi tilata jotain outoja paukkuja, joita hän on ehkä hipsteribaarissaan Punavuoressa tottunut juomaan, eikä meillä ole niistä kuultukaan. Valikoimia päivitellään ja kauhistellaan ja varsinkin sitä, kun ei ole oikein porukkaa.

Miten selviät näistä?

-Ihan suoraan puhumalla. En nyt aluksi ole vittumainenkaan, mutta sanon sen, että toiminta on pientä ja kannattavuusrajoilla, kuten huomaatte, tämä on kylän ainut baari. Meillä on kahdenlaista viiniä, punaista ja valkoista, ja se riittää meillä päin, toivottavasti myös arvon ulkokunta-asiakkaalle. Kalja tulee meillä tölkistä, koska hanakalja väljähtyisi. Että olkaa hyvä vaan, lasinne, taatusti tuoretta on, ja ellei, niin reklamaatio suoraan Koffille.

-Yleensä tämä riittää.

Aiheet:

Aiheeseen liittyvät jutut