Kuolemantuottamuksesta tuomittu vaatii korvauksia

Erikoinen tapaus.

27.01.2019

Englannin Wolverhamptonissa on tällä viikolla puitu oikeudessa onnettomuutta, joka tapahtui jo vuonna 2010. Tuolloin nuori mies ajoi moottoripyörällä päin 61-vuotiasta miestä, joka oli käynyt pubissa parilla oluella. Ajoneuvon nopeusmittari näytti melkein 80 kilometriä tunnissa, vaikka alueella oli viidenkympin rajoitus.

Mies sai surmansa ja suremaan jäivät vaimon lisäksi viisi lasta

Tällä hetkellä 28 ikävuoteen ehtinyt kuljettaja tuomittiin kolmen kuukauden vankeusrangaistukseen. Tämän jälkeen edessä on vielä vuoden ehdollinen vankeusrangaistus.

No tässä ei nyt sinänsä ole mitään tavallisuudesta poikkeavaa, surullinen tarina kaikin puolin.

Erikoiseksi tapauksen tekee se, että onnettomuuden johdosta haetaan lähes 60 000 euron korvauksia. Ja ei, vaatijana ei ole uhrin perhe.

Moottoripyörän kuljettaja vaatii omaisilta korvauksia, koska hänen elämänsä on pilalla. Onnettomuus on kuulemma osittain uhrin syytä, kun tämä nyt ylipäätään siellä ulkona käveli. Tuomitun toinen käsi halvaantui onnettomuudessa, eikä hän ole pystynyt käymään töissä. Henkistä painolastia on tuonut se, että ihmiset katsovat häntä kieroon kadulla kuolemantuottamuksen vuoksi.

Uhrin tytär on käyttänyt jo 35 000 euroa muun muassa asianajokuluihin, jotta he eivät joutuisi maksamaan senttiäkään tuomitulle.

Asiasta kertoi Mirror-lehti.

Lisää luettavaa