Lahden poliisi sai vihiä nuorison suunnitelmista – näin edettiin

Kahakoinnit saatiin estettyä ennalta.

05.09.2023

Hämeen ja Kaakon poliisilaitoksilla oli ennakkoon tietoa siitä, että Lahdessa viime viikonloppuna järjestetyn Sataman yö -tapahtuman yhteydessä saattaisi olla lahtelaisten ja kouvolalaisten nuorten välinen yhteenotto. Tämän ennakkotiedon pohjalta molemmissa poliisilaitoksissa varauduttiin tilanteeseen ja tehtiin ennalta estäviä toimenpiteitä.

Perjantaina sosiaalisessa mediassa alkoi levitä huhuja yhteenotosta ja lopulta puhuttiin jo joukkotappelusta. Huhujen levittyä sosiaalisessa mediassa moni kysyi, onko tapahtumaan turvallista mennä ja tietääkö poliisi asiasta.

Koska huhut yltyivät ja monet alkoivat olla tilanteesta huolissaan, päätti poliisi tiedottaa asiasta ja kertoa, että poliisi tietää tilanteen, on varautunut ja tapahtumaan on turvallista mennä. Poliisin viestiä jaettiin mediassa ja somessa ja huhumylly vaikutti rauhoittuvan.

Itse tapahtuma-aikaan poliisi oli näkyvästi läsnä ja piti silmällä nuoria sekä perjantaina että lauantaina. Näin poliisi sai rauhoitettua tilannetta jo pelkällä läsnäolollaan ja pystyi puuttumaan, jos näytti siltä, että oli syntymässä jotain kahnausta.

Aktiivisella ja näkyvällä toiminnalla sekä avoimella tiedottamisella saatiin lopputulokseksi kaikille turvallinen tapahtuma ja viikonloppu.

Lisää luettavaa