Laura 19v yritti huijata miehiltä rahaa seksin varjolla – näin tyhmästi kävi käry!

Monissa seuranhakupalveluissa varoitellaan huijareista, joiden tarkoituksena on vain saada taloudellista hyötyä itselleen. Nyt muuan on tainnut jäädä kiinni omaa typeryyttään – valveutuneen mieshenkilön vuoksi.

Mies kertoi asiasta lähipiirilleen somessa. Hän oli vastannut parikymppisen ”Lauran” ilmoitukseen, kun tämä haki seuraa suositulla netin seuranhakusivustolla. Ei aikaakaan, niin ”Laura” pyysi mieheltä matkalippurahaa, jotta he voisivat tavata.

Saldon pyytäminen matkapuhelimeen tai matkarahan pyytäminen tilille ovat yleisesti käytössä olevia huijausmuotoja. Mies kertoi, että huijari oli kuitenkin taitava, sillä hän ei pyytänyt rahaa heti, vaan jaksoi keskustella ”jonkin aikaa”.

Mies laittoi rahaa tilille pyydetyt 20 euroa. Koskaan ”Laurasta” ei kuulunut enää. Hän oli huijari.

Mutta nyt tullaan mielenkiintoiseen seikkaan. Henkilö pyysi rahaa tililleen niin kutsutun anonyymin pikasiirtopalvelun kautta. Mies ei suostunut vaan totesi, että hän ei rekisteröidy mihinkään palveluihin vaan maksaa Danske Bankinsa kautta, sellainen tili kun oli ”Laurallakin”. Tämä kävi huijarille. Kun mies näpytteli maksunsa, ohjelma haki saman pankin tilille maksettaessa suoraan vastaanottajan nimen, joka olikin miespuolinen. Käry kävi helposti.

Myös pikasiirtopalvelun kautta tapahtuvat suoritukset voidaan jäljittää. Monesti huijatuksi tulleet kuitenkin nielevät häpeänsä, koska summat ovat pieniä, 10-20 euroa. Myös huijarit luottavat tähän, ettei ihminen näe vaivaa moisen takia – ja ettei poliisi jaksa tutkia pikkujuttuja.

Huijarit unohtavat, että poliisi katsoo kokonaisuutta. Kun parikymppisiä kusetetaan vaikka pariltakymmeneltä henkilöltä, kyse on jo 400 eurosta. Ja summat voivat olla jopa tuhansia. Rikoksesta tuleekin pian jo poliisiakin kiinnostava. Taparikolliset on syytä saada kirjoihin ja kansiin ja pois huijaamasta.

Aiheet:

Aiheeseen liittyvät jutut