Liikkuuko Itä-Suomessa murtokopla – nämä rötökset selvittelyssä

Poliisi kaipaa vihjeitä.

21.12.2023

Kolmeen asuttuun asuntoon murtauduttu Kuopiossa Haminamäentiellä ja liikekiinteistöihin Juankoskella sekä Nilsiässä.

Kuopiossa ilmoittajan mukaan asuttuun asuntoon oli murtauduttu eilen keskiviikkona aamupäivän aikana asukkaiden poissa ollessa ja asunnon sisällä oli pengottu paikkoja.

Poliisille tuli kahden ja neljän aikoihin ilmoitukset myös kahdesta muusta samaan aikaan naapurustossa tehdystä asuntomurrosta. Asunnoista oli anastettu omaisuutta.

Kaikkia kolmea murtoa tutkitaan törkeinä varkauksina. Poliisi pyytää havaintoja 20.12.2023 kello 8-14 välisenä aikana Kuopiossa Haminamäentiellä liikkuneista henkilöistä ja ajoneuvoista. Poliisi kehottaa Haminamäentiellä asuvia, mutta poissa kotoa olleita henkilöitä tarkastamaan oman asuntonsa tilanteen.

Tiedot ja havainnot voi ilmoittaa Itä-Suomen poliisin vihjenumeroon 0295 415 232 tai sähköpostilla vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi.

Poliisilla on tutkittavana myös kaksi liikekiinteistöihin kohdistunutta rikosta. Poliisi sai ilmoituksen tänään torstaina 21.12.2023 aamuviideltä, että Juankoskella on rikottu Juankoskentie 22 osoitteessa sijaitsevan Bar Pataruukin ikkuna. Noin kello 05.15 on Nilsiässä Nilsiäntie 66 -osoitteessa sijaitsevan kauppaliikkeen ikkuna rikottu ja sisällä liikkeessä pengottu paikkoja. Poliisi on käynyt rikospaikoilla suorittamassa tutkintaa. Anastetun omaisuuden määrän ja laadun selvittäminen on vielä kesken.

Myös liikekiinteistömurtoihin liittyvät vihjeet ja havainnot pyydetään ilmoittamaan Itä-Suomen poliisin vihjenumeroon tai vihjesähköpostiin.

Lisää luettavaa