Loiri-kirja tuo Veskulle hyvät rahat – mutta kuinka paljon?

Vesa-Matti Loirista kirjoitettu kirja Loiri. tuo kivat massit sekä taiteilijalle itselleen että kirjan kirjoittajalle, Jari Tervolle.

14.09.2019

Yleisesti arvioidaan, että kirjailija saa normaalihintaisesta kirjasta noin neljä euroa. Kun tekijä on tunnettu ja myynti varmaa, sopimus voi olla paljon parempi. Vain taivas on rajana, kuten asiantuntija arvioi.

Kaksikko (tekijä ja kohde) ovat voineet päätyä jakamaan tekijöiden osuuden kirjan nettomyyntituloista tasan tai jollain muulla tavalla. On myös mahdollista, että koska Loirin kirja on selkeästi myyntimenestys, Tervo on saanut tietyn köntän ja Loiri saisi loput tuotosta. Sopimusten yksityiskohtia on mahdotonta tietää.

Jos nyt ajatellaan, että tekijöiden osuus olisi kirjasta kuusi euroa ja sitä myytäisiin 50 000 kappaletta, summa olisi 300 000 euroa, josta Loirille tulisi esimerkiksi puolet: 150 000 euroa.

Hyvä raha muistelemisesta. Isänpäivä on tulossa, ja joulu. Loiria tullaan myymään jo ennakkomainonnan ja kirjan saaman palstatilan vuoksi paljon.

Äskeinen tilipussispekulaatio tarkoitti 50 000 kirjan myyntiä. Se on vain varovainen arvio. Esimerkiksi Jere Karalahdesta tehtyä kirjaa myytiin yli 30 000 kappaletta, ja Loiri on sentään paljon suuremman väen kiinnostuksenkohde ja legenda.

Lisää luettavaa