Maailmallakin supersuositun suomalaisen metalliyhtyeen tarina saa uuden sivun – tätä on luvassa

Eittämättä hyvä teos tulossa!

29.02.2024

Suomessa ja myös muualla maailmassa suurta suosiota nauttiva, yli kahden vuosikymmenen ajan industrial metal -musiikkia esittäneen Turmion Kätilöt -yhtyeen tarinasta tehdään kirja.

Kirjan tekee tietokirjailija ja toimittaja Elina Järvi.

”Kirjassa on lähdetty raapimaan pintaa syvemmältä sitä, mitä kulisseissa tapahtuu ja mitä maskien alta paljastuu. Suosikkikappaleiden taustalta löytyy muun muassa läheisen sairastuminen Alzheimerin tautiin, neljä aivoinfarktia, sydänkohtaus sekä onnen ja surun aiheita rakkaudessa. Turmion Kätilöillä on hyvin uniikki kyky käsitellä myös vaikeita aiheita mustaan huumoriin ja ronskiuteen verhottuna. Koen teoksen parissa onnistumisen tunteita siinä, että olen saanut raavaat rokkarit puhumaan sydämestään asti, ja on osoittautunut, että jokaisella heistä on varsin suuri sydän”, Järvi kertoo.

Bändin laulaja Saku ”Shag-U” Solin puolestaan kertoo teoksesta seuraavaa:

”Keikasta toiseen ja levystä seuraavaan painaessa emme ole itsekään aina oikein ymmärtäneet, minkälaiset mittasuhteet asiat ovat saaneet ja mitä tämä kaikki on vaatinut. On ollut suorastaan terapeuttista istua alas ja savun hälvettyä katsoa, mihin asti me olemme yhdessä päässeet – ja jakaa tämä kaikki meidän fanien kanssa, jotka ovat uskoneet meihin jo toistakymmentä vuotta.”

Turmion Kätilöt – En tahdo unohtaa koskaan kertoo bändin vaiheet soittajien henkilökuvien kautta. Bazar Kustannus julkaisee Turmion Kätilöt – En tahdo unohtaa koskaan -teoksen 2. lokakuuta.

 

Lisää luettavaa