Maria Veitola paljasti miksi hylkäsi Twitterin: ”Mä en halua kestää…”

Maria Veitola lähti Twitteristä eli X:stä, ja syyt luette alla.

10.08.2023

Suosikkijuontaja ja tv-kasvo Maria Veitola jätti Twitterin – kuten ovat tehneet monet muutkin viime aikoina. Veitola on avannut asian syitä Insta-päivityksessään.

-Mulle se painavin syy lähteä Twitteristä oli alati läsnäoleva, kaiken lävistävä naisviha. Naisviha tarkoittaa naisiin ja tyttöihin kohdistuvaa asennetta, jota kuvaa yleisesti aliarvostus, paheksunta ja sukupuoleen kohdistuva yleinen vähättely, Maria aloittaa.

-Huomasin, että erityisesti vähemmistöihin kuuluvat naiset saivat ihan erilaista kohtelua osakseen Twitterissä. Sellaisen sietäminen on väsyttävää, ja syö uskoa muihin ihmisiin ja yhteiskuntaan. Asialle ei myöskään tuntunut olevan tehtävissä mitään.

Maria toteaa, ettei hän myöskään ymmärrä, että julkkisten tarvitsee vastaanottaa kaikenlaista kommentointia. Hän ei ”halua kestää sitä.”

Hän antaa nasevan esimerkin. Hänelle kuulemma uskoteltiin että työ velvoittaa olemaan Twitterissä.

-Mietin, että jos Twitter on kerran mun työpaikka ja aina sinne saapuessani kuulen loputtomasti törkeyksiä itsestäni, ei siinä ole mitään järkeä. Jos se olisi jokin muu paikka, en menisi sinne, tai ottaisin loparit välittömästi.

Veitola kertoo mielenterveytensä kohentuneen, ja yksi asia on varma: mistään hän ei kuulemma ole jäänyt paitsi.

Hän on huolissaan yhteiskunnallisen keskustelun tasosta. Twitterin kaltainen alusta ei ole oikea väline käydä keskustelua, sillä se rohkaisee asiattomuuksiin.

-Vihapuheen kitkemiseksi tarvitaan toimia. Demokratia on aidosti vaarassa.

Lisää luettavaa