Mies vetää rekkaa – kun kuulet taustan, ällistyt enemmän!

Dave on kertonut tarinansa.

09.05.2023

Brittiläismiehen tarina hämmentää. Kolmekymppinen masentui saatuaan MS-diagnoosin. Hän oli hiljattain löytänyt voimaharjoittelun, ja tästä luopuminen lisäsi masennusta entisestään.

Hän ei kuitenkaan luovuttanut, vaan tutustui paralajiin. Nyt hän voimailee pyörätuolista käsin.

Nykyään Dave-niminen mies harjoittelee neljänä päivänä viikossa. Arkisin treenit kestävät tunnin ja viikonloppuisin pari tuntia. 130-kiloisen karpaasin voimanoston maastavetoennätys on tällä hetkellä huimat 500 kiloa. Lisäksi hän vetää pyörätuolista käsin 20 tonnia painavaa rekkaa.

Hän on voittanut lukuisia voimamiespalkintoja. Paradoksaalista on se, että hänellä ei oikein tahdo pysyä kynä kädessä, mutta silti hän tekee moisia voimanponnistuksia.

-MS-taudin aiheuttamien kouristusten vuoksi minulla on esimerkiksi vaikeuksia pitää kynää kädessä tai leikata veitsellä. Kilpailuissa esineisiin ja köysiin tarttumisella on merkittävä rooli. Treenaamiseni koostuukin 60-prosenttisesti sellaisista asioista, jotka ovat monille itsestäänselvyyksiä, mies kertoo terveyssivuston haastattelussa, josta voit katsoa myös videoita hänestä.

Lisää luettavaa