Mikä suomalaisia vaivaa? Poliisilta erittäin tiukka viesti julkisuuteen!

Lopettakaa!

03.04.2024

Poliisin tietoon on tullut viimeisen vuorokauden aikana lukuisia erilaisia uhkauksia, jotka ovat kohdistuneet muun muassa kouluihin. Ikävä rypäs on saanut alkunsa ikään kuin Vantaan Viertolan koulun traagisista tapahtumista kummuten.

Poliisi korostaa tiukasti, että perättömän vaarailmoituksen tekeminen on rikos.

-Tällaisia uhkauksia ei tule esittää edes vitsillä. Poliisi kirjaa myös perättömistä uhkauksista rikosilmoituksen, ja jos uhkauksen esittäjä on alaikäinen, tehdään asiasta ilmoitus myös sosiaaliviranomaisille, poliisi tiedottaa.

Asialla on laajempaakin merkitystä: Perättömien uhkausten tekeminen ruuhkauttaa poliisia ja muita viranomaisia, ja pahimmassa tapauksessa oikean uhkauksen käsittely viivästyy.

-Vanhempien on nyt syytä keskustella lastensa kanssa tällaisesta käyttäytymisestä. Poliisi suhtautuu kaikkiin uhkauksiin äärimmäisen vakavasti, ja jokaisen uhkauksen taustat selvitetään, viranomainen lupaa.

Uhkauksista pitää myös ilmoittaa poliisille matalalla kynnyksellä. Akuutissa hätätilanteessa soita hätänumeroon 112. Voit jättää poliisille nettivinkin kiireettömästä asiasta osoitteessa poliisi.fi/nettivinkki.

Lisää luettavaa