Milloin kannattaa laittaa ystävyys jäihin tai lopettaa se?

Syitä on monia.

04.08.2023

Ystävyys on arvokas asia. Joskus se voi kääntyä taakaksi. Ystävyys voi myös ajan myötä muuttaa muotoaan. Jos se muuttuu epäedulliseen suuntaan, kannattaa kysyä itseltään tiettyjä kysymyksiä ja sitten: toimia.

Woman´s Health on listannut muutamia tilanteita, joissa voi olla hyvä harkita ystävyyssuhteen päättämistä:

  1. Jos ystävyyssuhteessa on tapahtunut vakavaa luottamuksen rikkomista, jota on vaikea antaa anteeksi tai joka aiheuttaa sinussa jatkuvaa epävarmuutta, voi olla parasta miettiä suhteen jatkumista. Ainakin kannattaa tauottaa ystävyyttä ja miettiä sen jatkoa.
  2.  Jos ystävyyssuhteessa esiintyy jatkuvia ristiriitoja tai toistuvia ongelmia, jotka eivät ratkea tai joista keskusteleminen ei johda lopputulokseen, suhteen jatkaminen voi olla haitallista molemmille osapuolille.
  3. Jos huomaat, että ystävyyssuhteen seurauksena koet jatkuvaa negatiivisuutta, aliarvostusta, stressiä tai henkistä kuormitusta, voi olla hyvä pohtia, onko suhde terveellinen sinulle.
  4.  Ystävyyssuhteen tulisi tukea sinua ja kannustaa sinua olemaan paras versio itsestäsi. Jos et tunne, että ystäväsi tarjoavat sinulle tukea se voi olla merkki siitä, että suhde ei palvele hyvinvointiasi.
  5. Elämäntilanteet ja ihmiset muuttuvat ajan myötä. Joskus huomaat, että olette ystävän kanssa kasvaneet erilleen vaikkapa arvojen tai elämäntyylin suhteen. Tällöin voi olla luonnollista päättää ystävyyssuhde ilman riitoja.

On tärkeää kuunnella omia tunteitaan ja tunnistaa omat rajansa ystävyyssuhteissa. Jos päätät päättää ystävyyssuhteen, pyri tekemään se mahdollisimman kunnioittavasti ja aikuismaisesti.

Toisinaan etäisyys voi myös olla hyvä ratkaisu, ja suhteen päättäminen ei aina tarkoita välien katkaisua kokonaan.

Lisää luettavaa