Missi-Heidi poistatti rintansa – avautuu nyt aiheesta

Viiden vuoden tilinpäätös.

14.07.2021

20 vuotta sitten Miss Suomeksi kruunattu Heidi Sohlberg (silloinen Willman) on muistellut viiden vuoden takaista kiirastultaan. Häneltä poistettiin rinnat ja munasarjat syövän vuoksi.

-Tänään VS 5 vuotta sitten. Aikamoinen matka ollut. Tasan 5 vuotta sitten pelotti, jännitti, oli hyppy tuntemattomaan… matka leikkaussaliin tuntui ikuisuudelta. Leikkaus kesti monta tuntia, ja heräämössä ensimmäinen ajatus oli vain että JES, olen hengissä, mitä sitten jos tissit on leikattu pois, Heidi kirjoittaa somessa.

Hän kertoo törmänneensä puheisiin siitä, että hän ratsastaisi sairaudella julkisuudessa. Heidi on avoimesti puhunut syövästään.

-Ei ole oikeaa tapaa käsitellä sairautta, joku haluaa sulkeutua täysin, joku haluaa avata omaa tarinaansa riisutusti, niin kuin minä olen tehnyt. En todellakaan sen takia, että saisin julkisuutta, vaan koska se auttoi minua itseäni jaksamaan ja käsittelemään todella vaikeaa ja pelottavaa asiaa, puhumalla siitä avoimesti ja rehellisesti. Samalla olen huomannut, kuinka annan tukea ja toivoa muillekin samassa tilanteessa oleville.

Heidi toteaa, että päivääkään hän ei vaihtaisi pois.

-Sairaus tulee näkymään vartalossani lopun elämääni, mutta olen ylpeä jokaisesta arvesta ja muhkurasta. Tänäänkin. Välillä pitää itseänikin muistuttaa, ettei pienistä ja turhista asioista kannata valittaa. Nautitaan joka hetkestä ja ollaan kiitollisia elämästä ja kaikista ihmisistä ympärillä, joka päivä.
Terveys ei ole itsestäänselvyys!

Lisää luettavaa