Mitä kaikkea saapuu Iron Skyn oheen? Videopeli, lautapeli, sarjakuvia…

07.04.2012

Kuten monet muutkin isot elokuvatuotannot, laajentaa Iron Sky muihin formaatteihin tarjotakseen lisämateriaalia maailmastaan. Monet Iron Skyn vaikuttajista ja edeltäjistä (kuten Star Wars ja Star Trek) ovat onnistuneesti laajentaneet mytologiansa hyvinkin moneen suuntaan, kuten kirjoihin, videopeleihin ja sarjakuviin.

Täten ei ole kovinkaan yllättävää, että myös Iron Sky saa omaa lisämateriaaliaan elokuvan ulkopuolelta. Itse asiassa ensimmäiset oheistuotteet saapuivat jo ennen elokuvan ilmestymistä.

Tarinan esiosana toimivasta sarjakuvien ryppäästä ilmestyi ensimmäinen numero Bad Moon Rising viime vuoden loppupuolella. Sen on kirjoittanut Alan Wake -videopelin toisena käsikirjoittajana tutuksi tullut Mikko Rautalahti sekä kuvittanut esimerkiksi The A-Team: War Stories -sarjakuvien parissa työskennellyt kuvittaja/taiteilija Gerry Kissel. Ensimmäinen numero on luettavissa ilmaiseksi esimerkiksi tästä.

Virallinen Iron Sky -videopeli Iron Sky: Operation Highjump on ollut tuotannossa vuodesta 2009 lähtien. Kyseessä on pc:llä julkaistava toimintaseikkailupeli.

Peli on elokuvan lailla osana Wreckamovie-kehitysympäristöä, jossa vapaaehtoiset voivat tarjota apuaan pelin valmistamiseksi. Pelintekijät siis etsimään sopivia töitä pelin sivulta!

Myöskin lautapeli on saapumassa. Lautapelissä pelaaja pääsee itse komentamaan joko maan tai kuunatsien joukkoa. Arvioitu saapumisaika on huhtikuun aikana. Lautapelin voi ennakkotilata tästä.

Huh, siinähän oli jo paljon oheismateriaalia! Hienoja figuureja ja kuunatsireppuja odotellessa nuo käynevät oikein hyvin.

Lisää luettavaa