Muistatko tätä kotimaista hittileffaa vuodelta 1999? Nousi valtavaksi sukupolvikokemukseksi

Muistatkos tätä?

31.08.2022

Luukas Oja -yhtye versioi Pitkä kuuma kesä -elokuvasta tutun Lootusasentoon-kappaleen.

Elokuva ilmestyi vuonna 1999, ja kuten kappaleesta kertova tiedotekin kertoo, on siitä vuosien varrella noussut oikea sukupolvikokemus. Leffan ohjasi Perttu Leppä.

Luukas Oja kertoo cover-ideasta seuraavaa:

”Idea meidän bändin nimeen on peräisin Pitkä kuuma kesä -elokuvasta: ”Kaks sanaa ja suomen kieltä, vähän niinku Eppu Normaali tai Pelle Miljoona”, toteaa Patu Lajuselle ja kumppaneille leffassa. Päätettiin noudattaa tuota nerokasta ideaa. Oltiin mielletty se jotenkin miesoletetun nimeksi, joten otettiin kalenteri esiin ja makusteltiin eri nimiä. Luukas soi kivasti ja jostain Jessican päähän tipahti Oja. Sanaleikki nimen sisällä vähän nauratti ja nimi päätettiin samalla istumalla”, laulaja-kitaristi Iita Ylönen kommentoi.

Biisiin kuvattiin myös musiikkivideo legendaarisella Tavastia-klubilla, jossa bändin ja yleisön lisäksi nähtiin myös elokuvan tähdet Jimi Pääkallo, Unto Helo ja Hansu Katila. Etenkin Jimi Pääkallosta tuli nuorempien ja vähän vanhempienkin tyttöjen parissa uskomattoman suosittu teinitähti, joka ei saanut rauhassa kadulla liikkua.

Musiikkivideon kuvauspäivästä Ylönen kertoo seuraavaa:

”Katson Pitkä kuuma kesän keskimäärin kerran vuodessa eli vuorosanat ja hahmojen maneerit on varsin hyvin hallussa. Kuvauksissa oli tajuttoman hauskaa ja jokseenkin epätodellinen olo. Kun saatiin yleisö sisään, niin tuntui kun Tavastian olisi vallinnut siihen elokuvaan nidottu tunnelma. Onhan se nyt tyyliin maailman siisteintä päästä rokkaamaan lempielokuvan kohtausta yhdessä elokuvan päänäyttelijöiden kanssa”, Ylönen kertoo.

Katso video alta!

Lisää luettavaa