Näin eteläsavolainen mies menetti huijarille 120 000 euroa

Eteläsavolaisen miehen kohtalosta kertoo Itä-Suomen poliisi.

28.03.2024

Eteläsavolaiselta mieheltä huijattiin maaliskuussa sijoituspetoksen yhteydessä yhteensä 120 000 euroa, kertoo Itä-Suomen poliisi.

Kaikki sai alkunsa siitä, kun uhri näki ilmoituksen, jossa kaksi tv-juontajaa mainosti Immediate Bitware -nimistä sijoitusyritystä. Todellisuudessa näillä tv-juontajilla ei ollut mitään tekemistä kyseisen yrityksen kanssa. Mies klikkasi sivuston auki ja antoi yhteystietonsa.

Tämän jälkeen hän alkoi saada yhteydenottoja Keski-Euroopasta puhelimitse ja WhatsAppilla. Huijarit olivat saaneet mahdollisuuden tulla miehen tietokoneelle myös väitetyn ”käännössovelluksen” asentamisen jälkeen.

Rahansiirtoja oli tehty useita ja rahaa oli siirretty myös takaisin miehen tilille ilmeisesti harhauttamaan miestä siihen oletukseen, että sijoitus olisi jo tehnyt tuottoa. Lopulta kaikki rahat on siirretty eteenpäin ulkomaisille tileille ja rahanvälitysfirmoille. Miehen tietoja hyväksikäyttäen on myös tehty lainahakemus, jonka mies sai kuitenkin peruttua.

Julkisuuden henkilöiden nimi- ja kuvatietoja sisältäviä tekaistuja sijoitusmainoksia esiintyy tasaisin väliajoin ja niillä on saatu huijattua kansalaisilta suuria summia rahaa. Poliisi muistuttaa, ettei tällaisten mainosten ohessa olevia linkkejä tule avata eikä mitään tietoja tule antaa eteenpäin. Myöskään mitään ”käännös-” tai muita ohjelmia ei saa hyväksyä asennettavaksi itselleen.

 

Lisää luettavaa