Näin levy-yhtiöillä Suomessa nyt menee – katso yllättävät luvut!

25.02.2012

Levyt eivät myy. Levy-yhtiöt ovat perustaneet ohjelmatoimistoja saadakseen lisähilloa. Liikevaihdot laskevat dramaattisesti. Niinkö? Como selvitti.

Kävimme läpi muutamien suomalaisten (lue: ylikansallisten) levy-yhtiöiden tilinpäätöstietoja. Maailmalla puhutaan Big Fourista, ja sillä tarkoitetaan, että suuri osa levy-yhtiöistä on neljän kansainvälisen jätin hallussa. Big Fourilla on 75 % markkinoista.

Comon selvityksessä ilmeni, että liikevaihdot – vastoin ehkä yleistä käsitystä – ovat viime vuosina pysyneet jotakuinkin samoina, tulokset ovat toki heitelleet. Löytyypä joukosta myös viime vuodet mukavaa ja voitollista tulosta tehnyt tähtitehdas.

Vain Sony Musicin liikevaihto on ollut Suomessa laskusuhdanteinen. 15 miljoonaa on sulanut kymmenen miljoonan tasolle. Viimeksi Sony sai viivan alle 767 000 euron tuloksen liikevaihdon ollessa 11,4 miljoonaa.

Universal puolestaan on takonut hyvin pitkään samansuuruista liikevaihtoa. Viimeksi se oli 10,29 miljoonaa. Tappiota on kuitenkin alkanut tulla. 79 000 euron tappio on nyt noussut 641 000 euroon.

Myös Emi on tehtaillut viime vuosina likipitäen samoja liikevaihtoja. Viime vuosien jättitappioista on päästy, ja tulokseksikin saatiin 60 000 euroa 7,38 miljoonan liikevaihdolla.

Nelikosta Warner on puristanut tasaisinta tulosta ja liikevaihtoa. Viimeinenkään tilinpäätös ei keikutellut lukuja juuri miksikään, viivan alle jäi 1,3 miljoonaa 8,89 miljoonan liikevaihdosta.

Liikevaihdot kertovat, että rahaa tulee sisään lähes entiseen malliin. Levy-yhtiöt siis lienevät löytäneet uutta ansaintalogiikkaa tilalle.

Kuvassa Jenni Vartiainen, joka on menestyvän Warnerin menestyvä artisti.

Lisää luettavaa