Näin poliisi lopetti Pirkanmaalla nuoren Snapchat-kiusaamisen

Poliisi saa myös tietoja Snapchatista.

28.03.2024

Ystävien kesken alkuvuodesta Snapchatissa lähetetty arkaluontoinen kuva ajautui sellaisen henkilön haltuun, joka nimimerkin suojin alkoi kiusata ja painostaa viesteillä pirkanmaalaista kuvassa esiintynyttä henkilöä.

Asiasta kertoo Sisä-Suomen poliisi Tampereella.

Kiusaajan kirjoittamat viestit olivat useiden henkilöiden luettavissa useiden kuukausien aja. Nuori päätti ottaa yhteyttä Sua varten somessa- chattiin kertoen, että joku on uhannut levittää hänestä arkaluontoista kuvamateriaalia somessa. Tämän jälkeen myös poliisi tuli tietoiseksi asiasta.

Snapchat on Yhdysvalloissa toimiva sosiaalisen median suuryritys, jota käyttää noin 750 miljoonaa henkilöä. Snapchat tekee yhteistyötä useiden maiden viranomaisten kanssa ja vastaa myös viranomaisten kyselyihin.

Sisä-Suomen poliisi päätti myös lähestyä rikolliseen tekoon epäillyn henkilön nimimerkkiä Snapchatin poliisiprofiililla. Poliisi ilmoitti nimimerkille olevansa virkatehtävää tietoverkoissa suorittava poliisi. Poliisi pyysi nimimerkkiä lopettamaan toisen käyttäjän haukkumisen sekä painostavien ja uhkaavien viestien kirjoittelun.

Kiusaaja poisti kirjoituksensa. Hieman myöhemmin tuntematon nimimerkki soitti Snapilla poliisin profiiliin. Kävi ilmi, että tuntemattoman nimimerkin huoltaja oli linjan toisessa päässä, ja asia lähti selviämään.

Poliisi kertoo, että tapaus on varsin yleinen ja vastaavia tekoja toteutuu sosiaalisessa mediassa useille henkilöille päivittäin. Nimimerkin suojista toisten haukkuminen, uhkailu ja yksityiselämää loukkaavan tiedon levittäminen on valitettava ilmiö.

Poliisi jatkaa asian selvittämistä osallisten kesken fyysisessä maailmassa.

Lisää luettavaa