Näkymättömän kohutaideteoksen tehnyt taiteilija oikeuteen – toinen taitelija väittää tehneensä samanlaisen jo aiemmin

Sellainen taisto teoksesta.

01.07.2021

67-vuotias italialainen taiteilija Salvatore Garau myi taideteoksensa Io Sono (Minä olen) toukokuussa 15 000 eurolla. Teos oli näkymätön.

Garaun mukaan teoksen näkymätön ja tyhjä tila koostui kuitenkin energiasta ja partikkeleista, ja koska koko universumi koostuu energiasta ja partikkeleista, teos oli osa meitä kaikkia, ja siksi konkreettinen.

Teoksesta maksettiin 15 000 euroa.

Nyt floridalainen performanssitaiteilija Tom Miller väittää tehneensä Garaun teoksen jo aiemmin. Millerin mukaan hän teki näkymättömän teoksen Nothing Gainsvillen kaupunkiin vuonna 2016. Nothing-nimistä teosta asennettiin kaupunkiin viiden päivän ajan.

Miller kertoi nytpaikalliselle WCJB-TV -tv-kanavalle, miten haluaa saada omasta mielestään ansaitun osansa italialaistaitelijan teoksesta. Miller kertoo ottaneensa yhteyttä Garauhin, mutta tämä ei vastannut Millerille mitään.

Miller kertoo palkanneensa italialaisen asianajajan saadakseen nimensä italialaisteoksen kylkeen. Rahaa hän ei vaadi, ainoastaan tunnustuksen siitä, että hän ideoi näkymättömän teoksen ensin.

YouTube video

 

Lisää luettavaa