Noloimmat työhaastattelukokemukset 4 ever

Jengi on avautunut erikoisista työhaastatteluistaan.

28.03.2018

Työhaastatteluissa sattuu ja tapahtuu.

Vauva-keskusteluissa on nyt antauduttu kertaamaan erikoisimpia, ehkä noloimpia, hassuimpia, vaikuttavimpia, ikimuistettavimpia työhaastattelukokemuksia. Kommentteja ja kertomuksia lankaan on tullut keskimääräistä enemmän.

Millaisia kokemuksia suomalaisilla sitten on? Lue kaikki täältä,  mutta laitoimme tähän alle osan alkuperäisessä kirjoitusasussaan:

-Yhden firman omistaja selitti suu vaahdossa miten heidän nykyinen työntekijänsä on niin huono ja sairauspoissaoloja on jne jne jne epäasiallista tietoa jota ei työnantajan tulisi suustaan päästellä. Pääasiassa haastattelu oli nykyisen työntekijän haukkumista.

-Haastattelijaa jännitti enemmän kuin minua ja tämä näkyi olennaisten asioiden unohteluna (toisen haastettelijan piti paikkailla tätä) ja jännitysänkytyksenä. Olisin saanut paikan, mutta kaksi päivää ennen puhelinsoittoa olin jo vastaanottanut toisen paikan.

-Koko haastattelun ajan he kyseenalaistivat kaiken mitä sanoin, ja välillä jopa remahtivat pilkalliseen kollektiiviseen nauruun kun vastaukseni oli heidän mielestään typerä.

-Haastattelijat sanoivat, että voidaanko mennä lounaalle ja samalla tehdä haastattelu. No tottakai. Otin sitten siitä linjalta jotain mitä lie mättöä ja kassan kautta. Haastattelijat ottivat itse jotkut espressot ja konvehdit. Voi p*le, että oli mahtavaa sylkeä raastetta ja kiusausta pitkin seiniä ja setvittää niitä näitä.

-Olen miesvaltaisella alalla joten kaikkea on saanut kuulla :O esim. Miten miehesi pärjää jos valitsemme sinut? Vastaukseni, ”hän osaa avata itse jääkaapin oven”. Ei toiminut 50-vuotiaisiin mieshaastattelijoihin 🙂 Toisessa paikassa kerrottiin ensimmäisenä, ”kutsuttiin sinut haastatteluun kun haluttiin nähdä nainen joka on tällä alalla”. Ihan kiva oli ajaa 450 km suuntaansa siihenkin haastatteluun.

-Leväperänä sain tehtyä semmoisen vakuumin muoviseen kuppituoliin ja kun nousin, niin tuli törkeä pärinä kun ahteri irtaantui istuimelta. Hävetti aivan helvetisti. Mulle on muuten sama käynyt verenluovutuksessakin kerran. Silloinkin hävetti.

-Minut on kaksi kertaa kutsuttu haastatteluun niin, että minua on luultu toiseksi henkilöksi. Eka kerralla oli tarkoitus kutsua paikan keskitason pomon lapsi, ilmeisesti aika sama nimi.

Lisää luettavaa