Ohhoh, verottajan tyly isku: Näin kävi Martina Aitolehden firmalle!

Kyse on ennakkoperintärekisteristä, jossa yrityksen on syytä olla, jos se mielii harjoittaa mutkatonta yritystoimintaa. Dance & Show Action Agency Martina Aitolehti avoin yhtiö perustettiin vuonna 2007, jolloin se myös hakeutui ennakkoperintärekisteriin. Helmikuussa viime vuonna firma tarkastuksen yhteydessä yllättäen poistettiin rekisteristä.

Se ehti olla sieltä pois vain pari päivää, kun se uudelleen merkittiin kirjoihin ja kansiin. Karkauspäivänä tänä vuonna verottaja suoritti jälleen uuden rekisteritarkistuksen, jolloin firma pudotettiin uudelleen pois. Nyt se on ollut ilman ennakkoperintärekisteristatusta jo kolme viikkoa. Asia käy ilmi Comon tekemässä tarkistuksessa.

Yleisin syy rekisteristä poistamiseen on se, että yritys ei ole selviytynyt maksuvelvoitteistaan. Kun ne hoidetaan kuntoon, verottaja hyväksyy yrityksen taas listoilleen.

Mihin rekisteristä poistaminen sitten johtaa? Käytännön hankaluuksiin. Firma ei voi lähettää toiselle firmalle normaalia laskua, vaan jokaisesta firman laskusta joudutaan toimittamaan tietynsuuruinen ennakonpidätys, aivan kuten palkansaajiltakin. Käytännössä firma ei siis enää ole firma sanan varsinaisessa merkityksessä.