Oletko huomannut tämän kiusallisen asian Facebookissa – onko se uusi normaali?

Sami raivostui huijausmainoksille.

03.04.2024

Myös Como on kertonut Facebookissa mellastavista huijausmainoksista, joissa markkinoidaan kryptovaluuttoja suomalaisten julkkisten väärennetyillä kuvilla ilman heidän suostumustaan. Uhreiksi ovat joutuneet esimerkiksi Marja Hintikka ja Anna Puu sekä lukuisat muut julkut. Huijaukset on suunniteltu näyttämään aidoilta lehtijutuilta ja pohjina käytetään vaikkapa Iltalehden sapluunaa.

Nyt Facen käyttäjä Sami on raivostunut yhteisöpalvelulle ja kirjoittaa aiheesta Mutsit vs. Faijat -ryhmän keskusteluissa. Häntä kompataan, eli ongelma on havaittu muuallakin.

-Hemmetin Face. Feediin tunkee koko ajan näitä kryptohuijausjuttuja eri julkkisten nimillä. Ilmianna ne roskapostina niin välittömästi 10 uutta, Sami alustaa ja saa paljon peukkuja ja nyökytyksiä.

Sami uskoo että algoritmi tulkitsee asiat virheellisesti.

-Ilmeisesti se ajattelee että olen kiinnostunut näistä, kun ilmiannan nämä petokset. Muuta syytä en keksi, että niitä tunkee sitä enemmän mitä enemmän niitä ilmiannan.

Sami muistuttaa uutisesta, jonka mukaan muuan suomalaisuhri menetti hiljattain 120 000 euroa tällaisen petoksen konnille.

-Face voisi pikkuisen skarpata ahneuksissaan. Anna olla jos sanot vaikka, että toivottavasti naapurin puttepossu pääsisi pian hengestään, niin heti tulee bannia. Ei ole tekoäly ja algoritmit ihmisten veroisia ei, hän tuohtuu.

Moni muu tuntuu tehneen saman huomion. Mark Zuckenbergin ahneutta parjataan ja ketjuun on laitettu kuvakaappauksia estoista ja tilinkäyttörajoituksista, joita petosmainosten ilmiantajat ovat onnistuneet Facelta saamaan.

Ei näin, Face, ei näin. Tai kohta teillä ei ole käyttäjinä kuin satavuotiaita sokeita mummoja. Jo nyt teidät on nuori väki hylännyt.

Lisää luettavaa