Olga Temonen kertoi voinnistaan joulunpyhinä

Olga Temonen, 45, sairastui syksyllä aivosyöpään, jota ei voida leikata. Hän tuli julkisuuteen asian kanssa vasta muutamia päiviä sitten. Nyt hän on kertonut voinnistaan.

25.12.2023

Monista tv- ja elokuvarooleista tuttu näyttelijä Olga Temonen on kertonut joulun pyhinä voinnistaan ja toivotellut someseuraajilleen hyvää joulua. Temonen kertoi muutamia päiviä sitten sairastuneensa aivosyöpään, jota ei voida leikata.

-Kiitos kaikista viesteistä, en ehdi mitenkään kaikkiin vastata, mutta luen ne kyllä. Mun olo on ihan hyvä, oikeastaan tosi hyvä, jos ajattelee tilannettani. Tärkeintä on, että pysyn täällä, se on nyt tärkeintä, Temonen kirjoittaa ja jatkaa:

-Rakkaat, yhdessäolo ja löysäily. Niistä on tää hetki tehty! Hyvää joulua kaikille!

Syöpä löytyi syksyllä

-Vain muutama kuukausi sitten elämä oli aivan normaalia puurtamista. Nyt se on muuttunut täysin, Temonen kertoi muutama päivä sitten tekemässään somepostauksessa.

-Multa löydettiin pari kuukautta sitten syöpä. Eikä mikä tahansa, vaan aivoista ja niin pahasta paikasta ettei leikkaus ole mahdollinen, hän jatkoi.

45-vuotiaan perheenäidin syöpäkohtalo on saanut lukuisat julkisuudesta tutut ja tuntemattomat kommentoimaan hänelle tsemppiviestein.

Temonen kiittelee vakuutusta, jonka hän oli onneksi ehtinyt ottaa. Parahiksi juuri kesällä. Hän kertoo päässeensä ajoissa – tai kuten hän sanoo, ennen kuin oli liian myöhäistä – aloittamaan sädehoidot.

Temonen on suhtautunut vakavaan tilanteensa optimismilla.

-Olen ikuinen optimisti, elän innolla joka päivä, oli elämä miten pitkä tahansa.

Syöpä on vakava

Olga Temonen kertoi somessa muutamia päiviä sitten sairautensa olevan niin kutsuttua ”nelosluokkaa”. Kaikki keinot ovat kuitenkin käytössä.

Aivokasvaimet jaetaan pahanlaatuisuuskategorioihin eli neljään eri gradukseen. Syöpäjärjestöjen mukaan näistä neljäs luokka eli gradus 4 on vakavin.

-Mutta täällä mä yhä olen, ja aion vielä pitkään ollakin, hän vannoo.

Mies tukee

Olgan aviomies, ohjaaja Tuukka Temonen kirjoitti jouluna Instagramiin tunteikkaan viestin:

-Näin sitä meidän ihanalle Olgalle sitten kävi, syöpä ja vielä aivoissa. Vaikka tätä todellisuutta on nyt eletty melkein 2 kuukautta, niin silti kaikki edelleen tuntuu todella etäältä, jopa unelta. Onneksi tässä unessa säteet auttavat ja Olga muistuttaa päivä päivältä sitä Olgaa jonka tunsin; naurava, energinen, sähläävä ja niin kaikin puolin upea. Odotan innolla, että palaat luoksemme. Onneksi saan viettää sinun kanssa tämän elämän ja joulun, jota niin rakastat, Tuukka sanoo.

– Tekeminen, aktiivinen ja positiivinen elämä auttaa eniten. Jos meidät jätetään yksin tämän kanssa, niin sitä me ei kestetä, Tuukka jatkoi.

Hän on kommentoinut myös asioita, joista muuten oireeton vaimonsa alkoi epäillä, että kaikki ei ehkä olekaan kunnossa:

– Olga huolestui siitä, että hänen niinkin arkinen asia kuin tekstiviestin kirjoittaminen muuttui vaikeaksi ja hiukan tuo näkö heikkeni, mutta mikään ei viitannut tällaiseen vakavampaan. Ja kaikki tapahtui hyvin lyhyessä ajassa.

Lisää luettavaa