Ongelmistaan kertoneen Redraman firmaa voi pian uhata rangaistus

Ellei se toimita tietojaan PRH:n rekisteriin.

12.12.2023

Jos yritys ei ilmoita tilinpäätöstään kaupparekisteriin, PRH eli patentti- ja rekisterihallitus voi tehostaa asiaa sakon uhalla. Lopulta, ellei yritys noudata kehotusta, se saattaa yrityksen selvitystilaan tai poistaa sen kaupparekisteristä. Kun yritys on poistettu kaupparekisteristä, se ei voi harjoittaa yritystoimintaa.

Omista henkilökohtaisista ongelmistaan kertonut ja doping- ja huumausainesyytteet saanut Redrama omistaa firman nimeltä Non-Genre Oy Ltd. Sen tilinpäätösasiakirjoja ei näytä toimitetun ajoissa rekisteriin. Eletään vuoden 2023 loppua, ja viimeisin päättynyt tilikausi on elokuulta 2021.

Elokuussa 2022 päättyneestä tilikaudesta ei löydy mitään dokumentteja, eikä myöskään elokuussa 2023 tänä vuonna päättyneeltä tilikaudelta.

Yrityksen täytyy myös ilmoittaa tilinpäätös, vaikka sillä ei ole liiketoimintaa tai toiminta on keskeytynyt. Siis ”pöytälaatikkofirmatkin” tekevät ilmoituksen kaupparekisteriin.

Osakeyhtiöt ilmoittavat tilinpäätöksen kaupparekisteriin kätevästi veroilmoituksen mukana. Kun tilinpäätös on ilmoitettu Verohallinnon ohjeiden mukaan, Verohallinto lähettää noin viikossa tilinpäätöksen kaupparekisteriin.

Viimeisimmät tunnusluvut Redraman firmalle olivat 89 000 euroa liikevaihtoa ja 9 000 euroa voittoa.

Lisää luettavaa