Suosituimpiin ravintoloihin on monesti pitkät jonot viikonloppuisin. Jonottajasta tuntuu siltä, varsinkin talvisin, että asiakasta kiusataan vain mainos- ja imagomielessä.
Toisin sanoen: ravintola haluaakin pitää tietyn määrän ihmisiä hytisemässä ulkona aivan kuin näyttääkseen ulkopuolisille, että paikka on suosittu.
Onko näin. Como kysäisi tutulta pokelta, joka on seissyt vuosia helsinkiläisten kapakoiden ovilla. Sattuneesta syystä hän ei halua nimeään julki.
-No ei ole näin. Ihmeelliseen väitteeseen törmää usein, ja se on kyllä ihan kukkua. Kyllä ravintola haluaa ihmiset sisälle ostamaan, ja mahdollisimman nopeasti. Tilanne vain on se, että paikkoihin ei voi päästää ihmisiä mielin määrin ja meillä ovimiehillä on tekeminen sen kanssa että lukua pidetään. Välillä käydään tsekkailemassa sisällä että mikä tilanne on, mahtuuko lisää, miten on baaritiskien kanssa ja ennen kaikkea miten narikka vetää. Turha siihen on ottaa pieneen tilaan seisomaan ihmisiä, kaikki vain vaikeutuu. Ihmisten pitää myös mahtua poistumaan ulos, jotta uusia saadaan sisälle, portieeri toteaa.
Mistä urbaanilegenda sitten on saanut alkunsa?
-Enpä tiedä, ehkä jossain pienellä paikkakunnalla on joku pitänyt imagojonoa sitten. Sehän olisi aika naurettavaa, jos jonoa pidettäisiin ja sisällä olisi puolityhjää. Kyllähän siitä kärähtäisi heti, ja se olisi asiakastappio se.