Onko tämä jo hämmentävää suomalaista uusavuttomuutta?

Naistenryhmä Äityleissä Facebookissa on keskusteltu kynät sauhuten uusavuttomuudesta.

Kaikki sai alkunsa siitä, kun suomalaisnainen kertoi törmänneensä paitsi lähipiirissään myös työnsä puolesta ihmisiin, joiden elämänhallinta on lipsunut uusavuttomuuden puolelle.

Nainen kirjoittaa tutustuneensa ihmisiin, jotka eivät osaa irrottaa palohälytintä katosta ja vaihtaa siihen paristoa, puhdistaa vesilukkoa, he eivät ymmärrä ettei lavuaariin voi työntää topsipuikkoja, tiedä mikä on tiivistenauha jolla ikkunat tiivistetään, eivät osaa keittää kananmunia, saati perunoita… Lista jatkuu kuulemma pitkälle.

-Mikä on tämä uusavuttomuuden vyöry? Eikö kotona enää opeteta mitään vai eikö ihmiset vaan enää viitsi opetella mitään? nainen kysyy.

Keskustelussa tulee ilmi, että joku luulee sikanaudan olevan oikeasti eläin.

-Mietin vaan että mistä tää johtuu, mitä siellä kotona on tapahtunut vai onko vaan menty aina valmiiseen pöytään, asiaa ihmetellään.

Muuan keskustelijanainen kertoo ottaneensa viisivuotiaan tyttärensä viereen, kun hajulukkoa puhdistettiin. Oppiipahan sitten itse tekemään. Näinhän sen pitäisi mennä.

-En halua lapsestani uusavutonta vaikka oisi vaan helppoa olla nykypäivän virrassa ja tekemättä mitään, muuan äiti korostaa.

Joku mainitsee, että huoltoyhtiöön on soitettu jopa aiheesta: tulkaa putsaamaan meidän lattiakaivomme.

-Meillä taas ei eräs saanut takkaan tulta syttymään. Edes tuohta ei saanut tulitikulla syttymään, kertoo muuan.

Pitäisikö uusavuttomuuden ehkäisy ottaa kouluaineeksi?

Aiheet: