Oulussa huijausketju – poliisi varoittaa: kun lähdet baarista…

Humalaisia huijataan.

26.10.2023

Oulussa usealta päihtyneeltä henkilöltä on varastettu rahaa, kun he ovat nousseet ennestään tuntemattomien ihmisten auton kyytiin.

Asiasta kertoo poliisi. Se kehottaa uhreja tekemään rikosilmoituksen, sillä poliisi epäilee, että tekoja on tapahtunut pitkällä aikavälillä ja uhreja on enemmän.

Poliisi on saanut ilmoituksia tapauksista, joissa päihtyneeltä henkilöltä on varastettu rahaa. Tapauksissa toistuu sama kaava: Ensin tuntemattomat tarjoavat Oulussa kaupungilla kulkevalle päihtyneelle autokyytiä ja sen jälkeen alkoholijuomaa. Myöhemmin kyytiin noussut henkilö huomaa, että hänen pankkitililtään on hävinnyt rahaa. Pankki- ja luottokortilla on myös saatettu tehdä kalliita ostoksia.

Poliisi etsii henkilöitä, jotka ovat joutuneet tämänkaltaisen rikoksen kohteeksi mutta eivät ole aiemmin ilmoittaneet asiasta poliisille. Huijatuksi tulleen kansalaisen kannattaa ilmoittaa asiasta poliisille, vaikka teosta olisi kulunut jo kauan aikaa. Poliisi toivoo, ettei esimerkiksi häpeän tunne estäisi ihmisiä tekemästä rikosilmoitusta.

Poliisi muistuttaa, että tuntemattomien ihmisten tarjouksiin kannattaa suhtautua varauksella, koskivatpa ne sitten nautintoaineita, kyytejä, majoittumista tai muita palveluksia.

Lisää luettavaa