Pirkko Arstila avautui FB-kavereilleen: Ilmeisesti minun oletetaan syövän leivänmuruja lattialla pannumyssy päässä

Somemyrskyn ET-lehdestä poistetulla kolumnillaan nostattanut tv-ankkurina muistettava Pirkko Arstila on avautunut kohusta Facebook-ystävilleen.

Soppakanuuna/ Wikimedia Commons

Pirkko Arstila suututti monet naiset arvostelemalla nykypäivän tyyliä liian paljastavaksi. Hän oli tehnyt huomioita kaupan kassajonossa. Vaikka esimerkiksi iltapäivälehtien kommenteissa oli hurjasti Pirkkoa puolustavia näkemyksiä, monet suuttuivat itsensä rikki ja katsoivat Arstilan puuttuvan naisen itsemääräämisoikeuteen.

Pukeutua saa, ilman että tulee seksualisoiduksi. Mitenkään. Piste.

Nyt Arstila puhuu omille kavereilleen Facebookissa.

-Olen reipas ja iloinen ja hengissä rajun some-myrskyn jäljiltä, hän aloittaa.

-Ensiksi taifuuni iski suoraan ikääni ja vallaton bloggaaja vakuutti ”että melkein 80 v vanhuksen mielipiteet hoitaa aika.” IImeisesti minun oletetaan syövän leivänmuruja lattialla pannumyssy päässä. Niskaan satoi laavana vihaa, vihaa, vihaa. Puurot sekoittuvat velleihin ja myrkkysienisoppaan. Mielenkiintoista. Mutta eilen alkoi aurinko paistaa. Kiitoksia, kiitoksia, kiitoksia, rohkaisuja, tervehdyksiä – en todellakaan ole yksin. Moni muukin on saanut tarpeekseen anatomianäyttelyistä, hän toteaa.

Arstilan mielestä Suomen pukeutumiskulttuurista on kadonnut koodi, se, miten pukeudutaan missäkin tilanteessa. Hän kehottaa menemään Tukholmaan, Eurooppaan.

-Ei siellä anatomiaa esitellä.

Arstilan mukaan tarvitsemme aitoa keskustelua pukeutumiskulttuurista. Se liittyy tapakulttuuriin. 

-Totta kai kauppaan voi mennä vaikka kylpytakissa jos siltä tuntuu, mutta salainen sola pysyköön salaisena, hän jatkaa.

Salainen sola tulee olemaan muuten tämän syksyn yksi muotisanoista, uskokaapa.

Aiheet:

Aiheeseen liittyvät jutut