Poken kolme rautaista täsmäkikkaa: Näin alaikäinen kärähtää ravintolajonossa sekunnissa!

15.02.2017

Ravintolassa silloin tällöin portsarina työskentelevä Juha kertoo nyt Comolle kikkansa, joilla alaikäinen kärähtää ravintolaan pyrkiessään alta aikayksikön.

Ei auta, vaikka joku alaikäinen nämä kikat tästä lukisikin, sillä kolmas kikka viimeistään toimii, aina.

Tässä Juhan kikat.

  1. Ainahan minä katson paperit. Jos paperit näyttäisivät löytyvän, mutta epäilen niitä kaverin omaisuudeksi, kysyn salamannopeasti syntymäaikaa ja sotun loppuosaa. Moni kärähtää jo tässä, jos ne ovat kamun paperit. On voitu opetella ulkoa, varsinkin tytöt ovat hanakoita tässä, mutta äkkinäinen ja jännittävä tilanne tekee tepposet.
  2. Jos sotu menee oikein ja epäilen vielä, pyydän että hän antaa pari muuta korttiaan. Kela-kortti, opiskelijakortti, pankkikortti – niitä kun löytyy sen ajokortin rinnalle, niin on jo paljon uskottavampaa, että tämä henkilö on todella se mitä hän esittää olevansa.
  3. Viimeisin kikka on sitten vedenpitävä. Kun me puhumme ravintolaan pyrkivästä nuoresta henkilöstä, hän on siis täyttänyt 18 vuotta aivan hiljattain. Jos ajokorttikuvassa on vähänkään erinäköinen henkilö, niin sillä kortilla voi sitten pyyhkiä vaikka sanonko mitä: ravintolaan ei ole asiaa. Katsokaas, kun vastikään ajokortin saanut ihminen EI VOI NÄYTTÄÄ ajokorttikuvassa miltään muulta kuin itseltään. Aikaa on kulunut niin vähän sen kuvan ottamisesta. Se että minä nelikymppisenä näytän miltä näytän ajokorttikuvassa on ihan eri asia, mutta eihän minulta papereita kysytäkään.

Väärillä papereilla sisään tunkeminen ei ole pikkujuttu – paperit voidaan ottaa haltuun jos epäillään että ne ovat väärät tai väärennetyt. Oikea haltija saa sitten hakea ne poliisiasemalta. Hyvässä lykyssä hän saa vielä sakot, jos ja kun on luovuttanut paperit alaikäiselle kaverilleen.

Lisää luettavaa