Poliisi huolestui Nokian, Ylöjärven ja Pirkkalan nuorista: Muutos on suuri!

Poliisia ei tunnuta kunnioitettavan.

29.10.2022

Nuorten tekemien rikosten lukumäärä ja erityisesti rikoksiin syyllistyneiden 15-20-vuotiaiden  lukumäärä on noussut räjähdysmäisesti Sisä-Suomessa Nokian, Pirkkalan ja Ylöjärven alueella, kertoo poliisi.

Rikosten skaala vaihtelee näpistyksistä törkeisiin väkivaltarikoksiin, vahingonteoista huumausainerikoksiin sekä erilaisiin liikennerikoksiin ja liikennejuopumuksiin.

Kuntien sidosryhmistä on kantautunut viestejä oppilaitoksissa lisääntyneestä väkivallasta ja sen ihannoinnista sekä ilkivallasta.

Kouluissa ja vapaa-ajalla on poliisin mukaan törmätty jopa siihen, että 3-4-luokkalaiset käyvät niin sanottua vape-kauppaa, eli myyvät sähkötupakkaa. Kuntien nuorisopalvelut ovat hämillään ja huolissaan lyhyessä ajassa tapahtuneesta lasten ja nuorten käyttäytymisen muutoksesta; käytös on hyvin röyhkeää ja aggressiivista eikä aikuisia tai toisen omaisuutta kunnioiteta.

Poliisi kertoo poistaneensa Nokialla, Ylöjärvellä ja Pirkkalassa koulujen pihoista parhaimmillaan kymmeniä häiritsevästi käyttäytyviä nuoria. Alueilla on ollut häiriökäyttäytymistä ja päihteidenkäyttöä.

Poliisilla on tälläkin hetkellä useita alle 18-vuotiaiden tekemäksi epäiltyjä rikoksia tutkittavana.

Poliisi puuttuu häiriökäyttäytymiseen mahdollisuuksien mukaan ja pyytää vanhempia keskustelemaan lastensa kanssa siitä, missä menee hyväksyttävän ja ei hyväksyttävän käytöksen rajat. Poliisi haluaa muistuttaa vahingonkorvausvastuusta, joka koskee myös alle 15-vuotiaita lapsia.

Lisää luettavaa