Poliisi joutunut sakottelemaan sähköpotkulautailijoita – aiheuttavat vaaraa

Helsingin poliisi on huolissaan villiintyneestä sähköpotkulautakulttuurista.

Helsingin poliisi on havainnut holtittoman ajotyylin lisääntyneen sähköpotkulautojen käyttäjien keskuudessa.

Kansalaisilta ja muilta tiellä liikkujilta tulee poliisille aiheesta koko ajan palautetta sekä valvontatoiveita. Poliisi on joutunut sakottamaan joitakin kuskeja.

Sähköpotkulaudoilla ajetaan monesti tilanteeseen nähden liian lujaa ja sääntöjen vastaisesti, esimerkiksi jalkakäytävällä.

Sähköpotkulaudoilla tulee liikkua polkupyörille tarkoitetuilla väylillä tai kaistoilla, ei jalkakäytävillä. Mikäli erillistä väylää tai kaistaa ei ole, sähköpotkulaudalla ajetaan tien oikeassa reunassa.

Sähköpotkulautoja myös parkkeerataan usein miten sattuu keskelle kulkuväylää. Näistä tilanteista koituu ongelmia ja vaaratilanteita etenkin lastenvaunuja työntäville, ikääntyneille sekä liikunta- ja näkörajoitteisille.

Poliisi on myös havainnut, että päihtyneenä ajaminen on etenkin yöaikaan yleistä.

Tuolloin laudoilla kompuroidaan ja kolaroidaan sekä törmäillään.

Tieliikennelain mukaan päihtymys tai väsymys eivät saa haitata potkulaudan turvallista kuljettamista. Tankojuopumuksen tunnusmerkistö edellyttää vaaran aiheuttamista toisen turvallisuudelle. Tankojuopumus sähköpotkulaudalla toteutuu esimerkiksi tilanteessa, jossa päihtynyt kuljettaja törmää sähköpotkulaudalla toiseen tienkäyttäjään.

 

Aiheet: