Poliisilla ensi viikolla jättivalvonta – näistä rikkeistä paukkuu 100 ja 70 euron sakot!

Koko Suomen kattava valvonta.

13.09.2023

Poliisi puuttuu ensi viikolla (18.-22.9.2023) tehostetusti turvavöiden, suojakypärien ja lasten turvalaitteiden käyttöön tieliikenteessä. Tavoitteena on, että turvalaitteiden käyttö olisi kattavaa.

Autossa on käytettävä turvavyötä jokaisella istuinpaikalla, jos turvavyö autosta löytyy. Onnettomuustietoinstituutin raportissa on arvioitu, että vuoden 2021 kuolemaan johtaneissa tieliikenneonnettomuuksissa yli 30 henkilöä olisi pelastunut turvatyötä käyttämällä.

Turvalaitteiden käytön valvonnan yhteydessä valvotaan myös moottorikäyttöisten ajoneuvojen kuljettajien matkapuhelimien käyttöä. Matkapuhelinta tai muutakaan viestintälaitetta ei saa käyttää ajon aikana kädessä pitäen.

– Erityisen vaarallista on tekstin kirjoittaminen ajon aikana, sillä silloin katse saattaa olla useita sekunteja poissa edessä olevasta tiestä, toteaa poliisi.

Matkapuhelin kädessä tietää heti satasen ”lottovoittoa”.

Turvavyön käytön laiminlyönnistä liikennevirhemaksun hinta on 70 euroa. Lapsen turvalaitteen käytöstä huolehtimatta jättäminen on useimmissa tapauksissa päiväsakkoihin asti yltävä rike.

Lisää luettavaa