”Ravintolasta poistettavan potentiaalisen häirikön tunnistaa minuutissa”, ravintoloitsija kertoo

Vapun aikana ihmiset riehaantuvat, mutta riehaantuvat he joskus muulloinkin. Ja nyt puhutaan ikävämmästä riehaantumisesta.

30.04.2018

Kysyimme tutulta ravintoloitsijalta Länsi-Suomessa, että tunnistaako häirikön jostain, ja jos niin mistä, ennen kuin mitään varsinaista on tapahtunut. Tarkoitamme nyt ikävyyksien aiheuttajaa, joka joudutaan ravintolasta mahdollisesti illan aikana poistamaan.

-Kyllä hänet tunnistaa, ehkä jo minuutissa, toteaa ravintoloitsija Comolle kuin aptee… baarin viinahyllyltä.

Mistä?

-Yleensä häirikkö on ikävä jo sisään tullessaan. Eli on lähtenyt perseelle ammuttuna karhuna ”pitämään hauskaa”. Tällaisen häirikön voi periaatteessa poistaa jo heti, sillä ennusmerkit ovat ilmassa. Ellei portieeria ole, häirikkö tulee baaritiskille kiukuttelemaan. Portieerin ollessa hän voi kiukutella ovella, jolloin hän ei tietenkään edes pääse sisään.

-Potentiaalinen häirikkö käyttäytyy baaritiskillä tytötellen, sormiaan napsutellen, mölyten suureen ääneen, muita asiakkaita tai ravintolaa väheksyen. ”Onko täällä aina näin hiljaista?” ”Osaatko tyttö tehdä sen dägäslingbongdingelisdongelis -drinkin jota juotiin ennen eroa vaimon kanssa Thaimaassa oisko ollut vuonna 1994?” Ja niin edelleen.

-Toinen tapa on olla huomionkerääjä. Kun muut vain ostavat juomansa, häirikkö alkaa esiintyä, snobbailla, leikkiä sanaleikkejä, tuijottaa – jotain ylimääräistä. Hän ei halua olla vain asiakas, hän on hän.

-Tämänkaltaisten ihmisten kanssa tulee illan aikana ongelmia, tai viimeistään he ovat niitä, joita pitää sitten häätää juomaan se viimeinen huikka lasista, kun ravintola pitää saada tyhjäksi. Niinpä häiriköt seulotaan jo aika tarkkaan meillä alkuvaiheessa. Jos on kovin erikoista touhua, päätän sanoa, että ovea kohti, en myy sinulle tänään, koska meillä täällä on hyvä mieli ja sinulla ei ole hyvä mieli. Mene tartuttamaan se paha olosi jonnekin muualle, ravintolan pitäjä toteaa Comolle suoraan.

Lisää luettavaa