Ravintoloitsija: ”Ennen vinguttiin lisää viinaa pilkun jälkeen – nyt sitten tätä”

Kuvituskuva, ei liity juttuun

Murheet eivät ravintoloitsijoilla ole muuksi muuttuneet alkoholilain vapautumisen myötä.

Alkoholilaki on ollut voimassa tietyin osin vuoden alusta ja tietyin osin kuluvan kuukauden alusta. Ravintoloille tuli monia helpotuksia. Enää ei esimerkiksi tarvitse vastata asiakkaalle ”ei”, jos tämä haluaa tuplakossun. Tai jonkun muun juoman tuplana.  Tätä ei enää säännöstellä.

Muitakin mukavuuksia tuli. Nyt b-oikeuksin varustettu ravintolakin voi myydä viinaa, koska eri kategorioita ei enää ole, ja ravintola saa pitää oviaan auki myöhempään kuin ennen.

Asiakkaatkin ovat nyt muuttaneet käytöstään. Haastattelemamme länsisuomalaisen ravitsemusliikkeen omistaja naurahtaa:

-Ennen pilkun jälkeen vonguttiin, että etkö voisi myydä vielä yhtä juomaa. Näin ei tapahdu enää. Nyt vonkuminen on toisenlaista.

Mitä sitten?

-Nyt vongutaan, että etkö myisi paria kaljaa ravintolasta ulos eli matkaevääksi.

Ulosmyynti on uuden lain mukaan sekin mahdolista, mutta ei tokikaan vapaasti ja niin, että kaljaa myytäisiin vaikkapa puoli neljän jälkeen yöllä asiakkaille matkaan.

Vähittäismyyntilupa tarkoittaa samaa kuin kaupoillakin. Ravintolakaan ei saa myydä juomia matkaan enää kello 21 jälkeen illalla.

-Tätä eivät asiakkaat ymmärrä. Pilkun jälkeen tarjoilun vonkaamisesta onkin siirrytty mukaan haluttavien juomien vonkaamiseen, ravintoloitsija naurahtaa.

Aiheet:

Aiheeseen liittyvät jutut