Rokkarin verta hyytävät taideteokset esillä Lontoossa – katso kuvia!

Rokkari Pete Dohertylle kummallisuudet ovat arkielämää. Nyt hän esittelee tekemiään verimaalauksia Lontoossa.

Kate Mossin ex-poikaystävänä tunnettu Babyshambles-yhtyeen luotsi kertoo löytäneensä itsensä uudelleen taiteilijana. Hänen omalla verellään maalatut 12 taideteosta ovat UK Reutersin mukaan esillä lontoolaisessa Cob Galleryssä On Blood: A Portrait of the Artist -nimisessä näyttelyssä tämän viikon ajan. Taulujen hinnat asettuvat 4 – 7 000 punnan välimaastoon.

Tauluja mies kertoo maalanneensa 2009 ilmestyneen sooloalbuminsa innoittamana. Vaikka omalla verellään maalaaminen voi kuulostaa äkkipäätään kammottavalta ja sairaalloiselta, näyttelyn kuraattori Rachel Chudlet on todennut Reutersille ymmärtävänsä tekniikan. Jos katsoo taidetta kautta aikojen, pääaiheena on aina ollut elämä itse. Kaikki myös kuolevat, hän muistuttaa. Verellä maalaaminen havainnollistaa kuraattorin mielestä meitä kaikkia kuolevaisuudestamme.

Dohert kertoo syöksevänsä kankaalle verta ruiskulla, ja tämä kuvaa valtimosta ruiskuavaa verta. Useimmat töistä ovat käytännössä ruskeaksi kuivunutta verta, siitä hahmoteltuja kuvia – ja runoja sekä laulunsanoja.

Katso näyttelyn kuvia täällä.