Roope Salminen valittaa seksirikostuomiosta – huomenna alkavaa Putousta hän ei juonna!

Käräjäoikeudelta tuli tuomio tänään, Roope Salminen astui selvityksineen ulos, Putous alkaa huomenna ilman Roopea.

Roope Salminen tuomittiin tänään pakottamisesta seksuaaliseen tekoon 70 päivän sakkorangaistukseen. Tuomio on kova, seuraavaksi olisi siirrytty jo ehdolliseen vankeuteen. Korvauksia hän joutuu maksamaan tonnin verran.

Kyse on vuoden 2015 elokuun päivästä, jolloin Roope syyttäjän mukaan meni lusikkaan nukkumaan päihtyneen naisen taakse. Hän avusti naisen riisuutumaan ja riisui myös omat alushousunsa. Mitään seksuaalista ei Roopen mukaan tapahtunut.

Putouksen Allstars-kausi käynnistyy huomenna. Roopea ei juontajana ainakaan ensimmäisessä osassa nähdä. Siitä ei ole tietoa nähdäänkö lainkaan. Ensimmäisen jakson ainakin juontaa Joonas Nordman.

View this post on Instagram

Helsingin käräjäoikeus päätyi tuomiossaan tänään ratkaisuun, että olen iltapäivällä 21.8.2015 käskenyt sekä avustanut naishenkilöä riisuutumaan ja tämän jälkeen mennyt hänen kanssaan samaan sänkyyn nukkumaan. Tämä on oikeuden mukaan tapahtunut naisen humalatilaa hyväksi käyttäen. Minulle on tuomittu teosta 70 päiväsakkoa. Lisäksi minut on velvoitettu maksamaan asianomistajalle 1000 euroa vahingonkorvauksia. Jokaisella ihmisellä on täysin kiistaton ja ehdoton oikeus keholliseen itsemääräämisoikeuteen ja siihen, ettei häntä painosteta minkäänlaiseen seksuaaliseen tekoon. Kunnioitan tätä ehdottomasti. Tässä tapauksessa olen viettänyt yhteisymmärryksessä aikaa asianomistajan kanssa sekä edellisenä iltana jatkoilla että kyseisenä iltapäivänä hänen asunnollaan, mutta en ole painostanut häntä riisumaan itseään, riisunut häntä tai painostanut nukkumaan kanssani. Tämän vuoksi valitan tuomiosta. Oikeusprosessin jatkumisesta huolimatta pyrin jatkamaan elämääni keskittymällä olemaan paras kollega, läheinen ja isä, mikä osaan olla.

A post shared by Roope Salminen (@roopesalminen) on

Aiheet:

Aiheeseen liittyvät jutut