”Seksitohtori” Satu Söderströmillä on selkeä kanta sokerideittailuun

Sama vanha juttu uusissa kuoseissa.

Taloustutkimus tutki hiljattain Huippukiva-brändin tilaamana niin kutsuttua sugar dating -ilmiötä.

Osana tutkimusta seksitohtorinakin tunnetuksi tullut seksuaalineuvoja ja -terapeutti Satu Söderström ottaa kantaa asiaan. Onko tämän hetken kuumin peruna, sokerideittailu, siis prostituutiota?

-Sokerideittailu on prostituutiota, Söderström toteaa.

Monikaan sokerideittaaja ei miellä harjoittavansa maksullista seksiä, eli prostituutiota. Tätä selitetään glamourin ja luksuksen kautta. Mutta:

-Samaa työtä tekevät korkeatasoiset itseään arvostavat prostituoidut muualla Euroopassa. He saavat luksuslaukkuja ja matkoja asiakkailtaan lahjaksi. Prostituutiota voi harjoittaa ihan minkä ikäinen henkilö tahansa, eikä sukupuolella ole tässä oikeastaan mitään merkitystä, Söderström tietää.

Huippukiva.fi:n Lauri Hänninen arvelee, että prostituutioon liittyvät ennakkoluulot aiheuttavat tarpeen käyttää siitä eri ilmaisuja.

Prostituutiostahan sokerideittailussa on kyse ja vieläpä hyvin perinteisessä mielessä. Asiaa saa toki kutsua eri nimillä, mutta huolestuttavaa on, jos suhteen luonne hämärtyy sokeridiilien osapuolille perusteettomasti epäselvän ilmaisun takia. Tilanne voi altistaa kumman tahansa osapuolen hyväksikäytölle, Hänninen sanoo.

Aiheet: