Shirly Karvinen vieraili Sanna Marinin bileissä – ottaa nyt rajusti kantaa

Shirly Karvinen on tullut tutuksi niin radio- kuin tv-juontajana. Hän on juontanut esimerkiksi Maikkarin suosittua Love Islandia.

Shirlyn mielestä homma ei mene nyt putkeen.

Pääministeri Sanna Marin on saanut hurjan paljon huutia järjestettyään Kesärannassa nuorten pop-muusikoiden kanssa tapaamisen. Somessa on jaettu klippejä tapaamisesta, joka äityi musiikilliseksi hauskanpidoksi ja bilettämiseksi.

Ensin Marinia arvosteltiin siitä, että tämä kutsui tapaamiseen vain muutamia poppareita – monien mielestä onneksi sentään suurelta osin sateenkaariväkeä. Iskelmätähdet ja klassinen puoli loistivat poissaolollaan.

Sitten häntä ovat nousseet sivaltamaan musiikkialan toimijat, muun muassa bileissä paikalla ollut manageri sekä ulkopuolelta tilannetta seurannut räppiveteraani Cheek. Homman ydin on se, että keskustelut lienevät jääneet bilettämisen alle. Pääministerin tapaamista on syytetty jopa vaalityöksi. Monia närästää sekin, että puolitoista vuotta musiikkiala on tuntenut ahdinkoa, ja nyt se vasta huomioitiin – ja sekin kevyen illanvieton nimissä.

Pommi tuli myöhemmin. Valtiovalta aikoo leikata miljoonia erinäisistä musiikkialan tuista.

Paikalla radiomedian edustajana ollut Shirly Karvinen on nyt hänkin avannut sanaisen arkkunsa.

-Sunnuntaina sain kunnian osallistua median edustajana pääministeri Marinin järjestämään tilaisuuteen musiikkialasta ja sen tulevaisuudesta, hän kertoo Instassa.

Asia tuntui tilaisuudelta tulla nähdyksi ja kuulluksi, mutta virallinen keskustelu tapahtumassa jäi Shirlyn mukaan vähäiseksi.

-Tänään tuli tieto, että hallitus on leikkaamassa yli 18 miljoonaa euroa kultturialalta, joka on jo entuudestaan valtavassa ahdingossa. Olen sanaton!

-En ole sanaton itseni puolesta vaan niiden puolesta, joiden työn hallitus on kieltänyt lähes kahdeksi vuodeksi, ja joilta sen jälkeen päätetään leikata erittäin rajulla kädellä. En uskalla edes miettiä, millainen vaikutus tällä on oikeasti taloudellisessa ahdingossa olevien ihmisten mieliin.

Shirly Karvinen sanoo, ettei tämä ole ok.

-Olen kiitollinen kutsusta ja sunnuntain kokemuksesta, mutta en hyväksy sitä, että todellisuudessa päätökset edustavat aivan toista linjaa. Kulttuuriala tarvitsee apua ja rangaistusten on loputtava.

Aiheet: