Somekansa arvostelee TIS-Vilmaa lapsiasiassa: ”Väsynyt äiti ei ole hyvä äiti lapselle”, sanoo Vilma

Vilma laittoi lapsensa päiväkotiin jo yksivuotiaana.

25.03.2022

Tempation Island Suomesta ja podcasteista tuttu Vilma Karjalainen on saanut arvostelua somekansalta kerrottuaan laittaneensa lapsensa jo yksivuotiaana päivähoitoon. Hän toteaa aiheen olevan käsittämättömän herkkä.

-En voi ymmärtää miten niin monella menee tunteisiin muiden tavat toimia, Vilma kirjoittaa somepostauksessaan.

-Ensin haluan sanoa, että jos hoidat lapsesi kotona, etkä laita päiväkotiin tämä on täysin ok. Mutta. Vanhempi joka kokee haluavansa laittaa lapsen hoitoon, esim. 1v iässä on kans ihan yhtä ok. Päiväkoti ei oo mikään lasten kaatopaikka, mihin jätetään lapset kun ei jakseta hoitaa lapsia itse.
Mikä on tärkeintä on se, että vanhemmat ja lapsi voi hyvin. Jos kokee tarvitsevansa lepoa ja näin ollen laittaa lapsen hoitoon ja lepää kotona, tämä ok. Jos tekee osa-aikatöitä kotona ja haluaa laittaa lapsen osa-aikaiseen hoitoon, tämä ok. Jos haluaa mennä töihin ja laittaa lapsen hoitoon kun lapsi täyttää vuoden, tämä on ok.

Vilma kysyy, onko väsynyt äiti, joka kaipaisi lepoa, mutta ei uskalla laittaa lasta hoitoon peläten muiden reaktiota, hyvä lapselle. Hänen mielestään ei ole.

-Mä esimerkiksi koen suurena helpotuksena että mun ei tarvitse miettiä ma-ke mitään virikkeitä lapselle ja saan keskittyä töihin täysin. Se on mulle tosi tärkeetä. Oman hyvinvoinnin kannalta, sekä myös Nellan.

Katso koko postaus alta.

Lisää luettavaa