Suomalainen myymälävaras aikoo lopettaa – paljasti kikkansa Alibissa

Ruokaa lähikaupoista varasteleva mies kertoi hiljattain tarinansa painetussa Alibi-lehdessä. Mies kertoi varastavansa tarpeeseen ja siksi, että ruoan varastaminen oli helppoa.

Syynä oli se, ettei ruoassa lähtökohtaisesti ollut hälyttimiä, ei ainakaan pienissä kaupoissa. Isoissa kaupoissa kalliimmat lihatuotteet on voitu varustaa hälyttimin.

Kerrallaan ruokavaras sanoi napsivansa mukaansa ehkä muutamalla kympillä syötävää. Liika on liikaa ja kohtuus muistettava, hän ohjeisti Alibissa.

-Samalla mä ostan, tietenkin. Olisihan se hyvin epäilyttävää, jos vaan menisin kassini kanssa kauppaan enkä sitten maksaisi mistään, hän kertoi lehdelle.

Jariksi esittäytyvä mies paljasti muitakin niksejään. Hänellä oli kangaskassi, jossa oli salapohja. Kun kassi on ryhdikäs, sinne mahtuu helposti monta leikkelepakettia ja juustoa.

-Tietenkin varastettavan ruoan täytyy täyttää ”muotovaatimukset”. Ei tuonne painavia maitotölkkejä voi laittaa, vaan sellaista pientä ja siistiä, nakkipaketeista alkaen. Kananmunakennokin menettelee, rosvo kertoili lehdelle. Kiinnijääntiä hän ei pelännyt.

-Ei tuolla ketään kytätä, ei ainakaan näissä meidän maaseutukaupungeissa. Menen kassini kanssa kauppaan ihan normaalisti, ja kun tilaisuus sallii, pistän tavaraa kassiin vähin erin. Kassi kulkee mukana ostoskärryssä koko ajan, Jari kertoi painetulle Alibille.

Myöskään työntekijät eivät olleet kovin innokkaita saamaan rosvoja kiinni.

-Kun tulen kassalle, olen näyttävinäni vielä kassin suuta ”haluut varmaan nähdä tänne” –tyylisesti. Voin kertoa, etteivät ainakaan nämä nuoret, ylimeikatut kassatytöt luo katsettakaan sinne, vaan toteavat ”okei”.

Jari aikoi kuitenkin lopettaa näpistelyhommansa. Hänen vinkeistään kyllä kannattaisi ottaa vaarin – ei muiden varastelijoiden vaan kauppiaiden ja kaupan työntekijöiden.

Aiheet:

Aiheeseen liittyvät jutut