Suomalaiset hurahtivat sushiin – tältä näyttää Porin Prisman sushipöytä lauantai-iltana

Sushista on tullut uutta kansallisruokaamme. Ja se on sikahalpaa!

18.01.2020

Aiemmin sushia syötiin pääkaupungin akvaariobaareissa kalliiseen hintaan viinilasillisen ääressä samalla vilkuillen, että huomaavathan kaikki ohikulkijat miten trendikäs ja rikas olen. Minulla on varaa sushiin!

Nyt on toisin. Jopa opiskelijoilla on varaa sushiin. Se on markettikamaa ja se on sushiksi halpaa kuin mikä.

Mutta laadusta ei tingitä. Päinvastoin. Sushit ovat upeannäköisiä ja taidokkaasti tehtyjä. Tästä kansa tykkää!

Sushibaari Porin Mikkolan Prismassa on lauantai-iltaisin kuin pommin jäljiltä. Mutta ei hätää, uutta tehdään koko ajan. Tässä nähdään, että kauppa käy.

-Käydään tässä koko ajan ostoksilla, niin että hemmetin hienoa että tällainen tuli tänne, kertoilee 50-vuotias mies, joka ottaa mukaansa keskikokoisen rasian sushia. -Itse saa poimia mieleisiään, ja nämä ovat todella hienon näköisiä ja hyviä ja tosiaan tässä tehtyjä, mies jatkaa.

Varsinkin nuoret ovat löytäneet sushin.

22-vuotias porilainen Sofia kertoo syövänsä sushia vähintään kerran viikossa.

-Meillä Porissa sai aiemmin sushia parista ravintolasta, mutta ne olivat kalliita. Hienoa että homma on nykyisin niin, että sushia saa markettikamana, hän kehuu.

Viime aikoina Suomessa ovat yleistyneet isojen markettien in-house-tyyppiset sushifactoryt, joissa susheja valmistuu päivittäin sadoittain ellei tuhansittain. Porissakin työssä on useita henkilöjä kerralla.

Porin Mikkolan Prisma avasi sushibaarinsa marraskuussa, ja suosio on ollut vankka. Nyt myös K-ryhmän iso market on tiettävästi seuraamassa mukana.

Sushin hinta ei päätä kyllä marketeissa huimaa. Comon toimittaja osti peräti 18 kappaletta itsepalvelutiskistä. Hintaa tuli 14 euroa eli reippaasti alle euron kappale.

Sikahalpaa! Katso kuvia alta.

Lisää luettavaa