Suomalaismies julkaisi hätähuudon: ”13 vuotta, lapset, vaimo, talo, kaikki män!”

04.12.2016

Joskus elämä potkii päähän niin, ettei kanssasuomalainen edes pysty ymmärtämään epätoivon tilaa. Mutsit vs. Faijat (sensuroimaton) -keskusteluryhmässä kuitenkin yritetään.

Muuan mies on julkaissut lyhykäisyydessään puhuttelevan viestin. Ainakaan häntä ei voi syyttää siitä, etteikö suomalaismies yrittäisi puhua, kun on vaikeaa. Näin viesti kuuluu kaikessa koruttomuudessaan ja synkkyydessään:

-Just eronneita? Ihan vitun säälittävä vertaistukiryhmäyritys mutta kuitenkin… 13vuotta, lapset, talot, elämänilo, kaikki män. Fiilikset ei ihan parraat. Löytyykö kohtalotovereita?

Ja kyllähän heitä löytyy, onnenkantamoiseksi. Niin naisista kuin miehistä.

-Vähä huono vertaistuki tääki, mut samassa jamassa ollaan, vanhemmilla kirjoilla, muuan nainen selittää asumisjärjestelyjään näin joulun alla.

-14-v tuli mittariin ku lähti lusikat jakoo, lohduttaa eräs mies.

-Elämänilo palaa ajallaan, muutos ja erokriisi on vaan pakko läpikäydä, oo itsellesi armollinen, kertoo tsemppaava nainen.

Tsemppiä sataa ovista ja ikkunoista, kyllä suomalaiset osaavat olla tässä mielensäpahoittajien maassa myös mielenkohottajia:

-Koettu on niinku monikin. Tiiän että elämän ilo menee ja kuulostaa kliseeltä mutta aika tosiaan auttaa.. Niinku haloo helsingin biisikin sanoo että joskus sekin on vuosien takainen. Eron hetkellä on tärkeintä olla ystävien kanssa ja tehdä asioita, mitä enemmän jää kotiin murehtiin, niin sitä enemmän se sattuu. Mutta ei saa väkisin yrittää tukahduttaa tunteita, sit ku ne tulee päähän niin käsittelee niitä hetken ja sit keskittyy muihin asioihin.. mutta tsemppiä sulle ja muista, älä jää yksin. Tosi mies käsittelee tunteensa eikä esitä että kaikki on hyvin ellei ole!

Lisää luettavaa