Suomalaismies säästää osakkeisiin ja tinkii kulutuksesta: Syö 120 eurolla kuussa, hyvin!

Nyt on mielenkiintoinen blogi.

28-vuotias mies on alkanut pitää Omavaraisuushaaste-nimistä blogiaan, jossa hän avaa elämäntyyliään kiinnostuneille. Lukijoita on kuulemma jo 14 000.

Mies pyrkii minimoimaan kulutustaan ja maksimoimaan tulojaan. Hän esittelee saaneensa yli 3 300 euroa osinkoja tänä vuonna. Syömispolitiikkaansa hän on säännellyt siten, että syö kuulemma jopa kolmella eurolla päivässä. Keskimäärin ruokaan kuluu noin 120 euroa kuussa.

Mies ohjeistaa kaupparyhmiin, joissa kannattaa käydä, ja joissa ei – hän on tehnyt aiheesta empiiristä vertailua. Hän antaa myös ruokaohjeita, joilla tehdä halpaa ruokaa.

Miehellä on tavoite:

-Tavoitteenani on saavuttaa taloudellinen riippumattomuus. Mitä tämä käytännössä tarkoittaa? Minulle taloudellinen riippumattomuus tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, että saan enemmän rahaa kuin käytän.

Miten se onnistuu?

-Saamalla passiivista tuloa erilaisista sijoituksista. Sijoituksista, joihin kuka tahansa meistä voi helposti sijoittaa. Ensimmäisenä tulonlähteenäni ovat suorat osakesijoitukset sekä niistä saatavat osingot. Todennäköisesti tulen ostamaan myös sijoitusasunnon tai kaksi, joista pyrin saamaan vuokratuloa.

Liikaa ei asuntojakaan saa olla:

-Sijoitusasuntojen ylläpitäminen ja vuokraaminen käy työstä, etenkin jos omistat niitä monta.

Aiheet: