Alibi: Suomalaistaustainen mies istunut vankilassa Ruotsissa 13 vuotta, syyttömänäkö? Siltä näyttää, siltä Korkein oikeus ottaa nyt käsittelyyn!

04.02.2017

Tuore painettu Alibi-lehti kertoo suomalaistaustaisen Kaj Linnan tarinan. Linna on istunut 13 vuotta Ruotsin vankiloissa. Hän kertoo olevansa elinkautiseen tuomioonsa syytön. Nyt myös Korkein oikeus on herännyt ja ottanut asian uusintakäsittelyyn.

Missään vaiheessa Linna ei ole myöntänyt tekoaan, ja hän on yrittänyt osoittaa syyttömyyttään. Tuomio pohjautui Alibin mukaan pelkästään henkilötodistukseen.

Lehden mukaan Ruotsissa lainvoimaisen tuomion ottaminen uudelleen käsittelyyn Korkeimmassa oikeudessa on hyvin harvinaista. Joulukuun 29. päivänä kuitenkin KO päätti, että uusi istunto järjestetään. Kyseessä on todistajan epäluotettavaksi osoittautuminen.

Juristit ovat ihmetelleet miten Linna on alun perin voitu tuomita elinkautiseen niin heikoilla todisteilla. Alibin mukaan, jos kaikki sujuu kuten oletettua, mies vapautetaan syyttömänä. Kyseessä olisi Ruotsin historian pisin aika syyttömänä vankeudessa.

Lisää luettavaa