Suomesta tulee musiikkivideo, jossa pyllyt pyörivät – nyt on sexy-uu-waa-waata – härskiä menoa kuin Hartikaisella!

Pyllyjä, niitä pitää olla!

Banjoa, haitaria ja selloa yhdistelevä punkfolk-yhtye Slack Bird tunnetaan ympäri maailmaa kiertävänä kulkuribändinä, joka on saanut sekä kriitikot että yleisön puolelleen.

Jyväskylästä kotoisin oleva porukka soitti vuonna 2018 julkaistun Aleta Au -levyn jälkeen peräti 120 keikkaa yhdeksässä eri maassa, ja jatkoa on tulossa – ainakin levyn muodossa, sillä yhtyeen kolmas albumi Hämärään ilmestyy ensi kuussa. Tänään levyltä julkaistaan single Pyllytä peto, joka pohjaa vahvasti suomalaisiin kansanperinteisiin.

”Entisaikaan Suomessa uskottiin, että kaikilla elävillä olennoilla on sisäinen voima, väki. Kaikista voimakkain väki oli naisella, varsinkin vanhemmilla synnyttäneillä naisilla. Naisen väki kumpusi sukupuolielimistä, ja se oli niin kutsuttu vitun väki. Se oli niin mahtava voima, että sillä pystyi karkottamaan uhkia kuten petoja, varsinkin karhuja, pois esimerkiksi karjan kimpusta. Käytännössä jos karhu tuli vastaan, piti vetää hame korviin ja pyllistää karhulle näyttäen koko alaosasto”, Slack Birdin laulaja ja lauluntekijä Dave Klas selittää.

Mukaansatempaava Pyllytä peto -single sai seurakseen myös naisen ”väkeä” kunnioittavan musiikkivideon, jonka on ohjannut Onni Tappola.

Katso video alta.

 

Aiheet: