Sydänsuruista voi selvitä – kokeile näitä kikkoja!

Sydäsurut ovat ikäviä.

06.09.2023

Sydänsurut eivät katso ikää. Varsinkin nuorempana ne ovat aivan kamalia.

Muistattehan sen tunteen, kun sydän tulee rinnasta, kun näkee ettei se luokan kuumis välitäkään sinusta, vaan lähtee toisen matkaan.

Tai viikon mittainen seukkailusuhde, jossa käytiin istumassa lähikaupan portailla ja vaihdeltiin tarroja, ei enää olekaan voimassa. Seppo löysi toisen.

Sydänsurut raastavat mieltä ja rintaa, mutta niistä voi selvitä. Life coach on antanut aiheesta tulkintansa. Tässä muutamia vinkkejä.

  1. Vältä impulsiivisia päätöksiä: Älä tee suuria elämänmuutoksia ja päätöksiä, kun olet tunteiden vallassa. Anna itsellesi aikaa selkeyttää ajatuksiasi.
  2. Kirjoita tunteistasi: Pidä päiväkirjaa tai kirjoita kirjeitä, jotka et koskaan aio lähettää. Kirjoittaminen voi auttaa sinua prosessoimaan tunteitasi.
  3. Hyväksy tunteesi: On tärkeää antaa itsellesi lupa tuntea surua, vihaa, pettymystä ja muita tunteita. Älä yritä tukahduttaa niitä, vaan salli itsesi kokea ne.
  4. Jaa tunteitasi: Puhuminen läheisten ystävien tai perheenjäsenten kanssa voi auttaa helpottamaan tuskaa. Älä pelkää pyytää tukea ja apua tarvittaessa.
  5. Pidä huolta fyysisestä terveydestäsi: Syö terveellisesti, liiku säännöllisesti ja varmista ainakin, että saat tarpeeksi unta. Fyysinen hyvinvointi voi auttaa sinua jaksamaan paremmin tunteiden kanssa.
    Lisää vinkkejä löydät hyvivointisivustolta.

Lisää luettavaa