Syöpäsairas Janita Lukkariselta yllätyspäätös – ei mennyt sädehoitoon: ”Tekisi mieli vaan katkaista enkelinsiipensä täällä ja jatkaa jo sielun matkaa”

Janita Lukkarisen lohduton syöpäkamppailu.

04.10.2019

Parantumatonta lymfoomaa eli syöpää sairastava Janita Lukkarinen kertoo julkisuuteen, ettei hän uskaltanut mennä sädehoitoon.

Kahdenkymmenen sädehoitokerran jakso olisi alkanut eilen torstaina. Lukkarinen käy tutustumassa laitteisiin myöhemmin, mutta nyt aika ei kuulemma ollut kypsä. Hän kertoo kallistuneensa vaihtoehtohoitojen pariin.

Lymfoomaa ei onnistuttu nujertamaan solumyrkyin, joten viimeisenä keinona olisi kokeiltu sädehoitoa. Siinä on ongelmansa. Se ei välttämättä tepsi sekään, ja se voi arpeuttaa Janitan sydäntä, jonka päällä syöpä sijaitsee.

Janita onkin tuskaillut lohduttomana:

-Mä odotan kuolemaa kunniavieraana, mutta mä en jaksa enää näitä sivuoireita! Tää koko sairastaminen on enää sivuoiretta toisen perään, eikä loppua näytä tulevan. Nyt oon matkalla vaihtoehtoishoitoon, viimeiset kolme päivää oon odottanut tätä käyntiä, koska huomaan mun voimien taas ehtyvän, enkä jaksa vain maata ja odottaa kuolemaa saapuvaksi. On päiviä, jolloin tekisi mieli vaan katkaista enkelinsiipensä täällä ja jatkaa jo sielun matkaa, koska tää ihmismuoto ei oo mulle välttämättä se paras! Tää keho on liian kovia kokenut.

Lisää luettavaa