Tähänkö se poliisin aika menikin: Poliisi teki muutamassa viikossa liki 13 000 tarkastusta ravintoloihin

Tavallista kansalaista luku tyrmistyttää. Oliko mitoitus oikea?

Pandemia-ajan sulkutila ravintoloissa kesti kuusi viikkoa. Tänään julkistetut tiedot tarkastustoimenpiteistä ovat keränneet paljon kritiikkiä keskustelupalstoilla.

Kuuden viikon aikana poliisi teki nimittäin lähes 13 000 ravitsemisliiketarkastusta.

Tämä ei tuottanut paljonkaan tulosta. Ravitsemistoiminnan harjoittajat noudattivat hyvin sulkutilaa koskevia säännöksiä. Poikkeuksia oli vähän.

Poliisi puuttui havaitsemiinsa epäkohtiin ensisijaisesti neuvoin, kehotuksin ja käskyin. Eräissä tapauksissa poliisi joutui tyhjentämään ravitsemisliikkeitä ja varmistamaan, että ravitsemisliike pysyy suljettuna.

Vielä viimeisen valvontaviikon aikana tuli ilmi tapaus, jossa ravitsemistoiminnan harjoittaja oli ottanut ”varaslähdön” ja avannut ravitsemisliikkeensä asiakkaille sulkutilan purku mielessään.

 

Aiheet: