Tähti on sammunut: Sir Patrick Moore kuoli hetki sitten!

09.12.2012

TV-juontajana ja kirjailijana ansioitunut Sir Patrick Moore on kuollut. Hän menehtyi tänään kotonaan Iso-Britannian Selseyssä 89-vuotiaana.

Moore tunnettiin tähtitieteilijänä ja Sky At Night –ohjelman pitkäaikaisena juontajana. Tähtitieteeseen keskittyvä sarja alkoi jo vuonna 1957. Moore mainitaan Guinnessin ennätysten kirjassa maailman tuotteliaimpana juontajana, koska hän juonsi ohjelman kaikki jaksot yhtä lukuun ottamatta yli 50 vuoden ajan. Moore on myös kirjoittanut yli 70 tahtitiedettä käsittelevää kirjaa.

Viimeiset yksitoista vuotta Moorella oli terveysongelmia toisessa maailmansodassa saadun selkävamman vuoksi. Hän halvaantui oikealta puolelta ja tarvitsi viimeisinä vuosinaan jatkuvaa hoitoa. Viime viikolla Moore oli sairaalassa, mutta hoitokeinojen loppuessa hän halusi viimeisiksi päivikseen kotiinsa.

Viime vuonna 88-vuotispäivänään Moore puhui viimeisestä tahdostaan. Hän ei halunnut perinteisiä hautajaisia vaan oli päättänyt lahjoittaa ruumiinsa tieteellisiin tutkimuksiin. Testamentissaan hän lupasi jättää sievoisen summan kunnon juhlia varten.

Lähde: DigitalSpy.co.uk

Kuva: YouTube-kuvakaappaus Sky At The Night -ohjelmasta, BBC 4

EDIT: 10.12.2012 klo 12.35 Otsikkoon lisätty etunimi Patrick. Sir-arvonimen kanssa käytetään joko etunimeä tai koko nimeä, mutta ei ainoastaan sukunimeä.

Lisää luettavaa